måndag, oktober 30, 2006

Igår och idag...

....har jag monterat ner köksfläkten och köksskåpen som sitter ovanför spisen. Köpte en ny köksfläkt för drygt ett år sedan som sen har stått mitt på köksgolvet.

Jösses så flottig och äcklig en köksfläkt blir efter 30 år även om man försöker göra rent den!

Som straff för att jag väntat i ett år med att ta itu med köksfläkten har jag fått ryggskott och kan knappt röra mig :-)

You, me and Dupree

Filmtajm!

Bestämde mig för att kolla på You, me and Dupree ikväll.

Snabb sammanfattning av filmen I: Carl och Molly Peterson (Matt Dillon och Kate Hudson) har precis gift sig, och Carl's best man, Randy Dupree (Owen Wilson) har blivit av med både bostad och jobb och flyttar in tillfälligt (dvs egentligen alldeles för länge).

Snabb sammanfattning av filmen II: Matt Dillon är snygg (som vanligt), Owen Wilson är snygg (som vanligt) och gör väl ungefär en lika dålig skådisinsats som han brukar (The Royal Tennenbaums är väl undantaget där han faktiskt var bra), och Kate Hudson gör väl en hyfsad birollsinsats ungefär.

Kan inte påstå att den är varken särskilt bra eller särskilt rolig (faktum är att det bästa med filmen är titeln), men om ni har 1,5 timme över och råkar gilla Matt Dillon kan ni väl titta på den....

söndag, oktober 29, 2006

Djäkla Blogger!

Ingenting funkar just nu!

Helvete!

Kom (som vanligt) in på jobbet i eftermiddags för att städa undan lite inför måndag. När jag loggar in ser jag till min förfäran att diskutrymmet tagit slut på en server, så nu måste jag försöka fixa till drygt 7000 ljudfiler som inte konverterats på rätt sätt (och det måste jag göra mer eller mindre manuellt pga att det inte finns några färdiga rutiner för det).

Jaja, där gick den söndagskvällen!

I miss my Armani....

Det var egentligen en överrock jag var på jakt efter i fredags, men jag hittade ingen. Skulle vilja ha antingen en svart vinterfodrad trenshcoat eller en svart ullrock. Mitt problem är bara att jag vill ha en riktigt lång rock, och allt rock-aktigt som finns i affärerna är tyvärr tämligen korta.

En gång i mitt liv har jag haft exakt en sådan rock som jag är på jakt efter!

Kommer ni ihåg mitten-sent 80-tal? Näe, det gör ni förstås inte, ni var väl knappt födda då!

Det var åren då Gordon Gekko var kung på Wall Street (i alla fall i filmen) och som senare mynnade ut i Brett Easton Ellis American Psycho, och vi ville alla (åtminstone i min bekantskapskrets) klä oss som honom (som Gordon Gekko och inte som Easton Ellis).

I alla fall så köpte jag en Armani-överrock under den perioden. Den var snuskigt dyr, kostade ungefär 2 månadslöner före skatt på 50% rea, men av någon anledning så tyckte jag ofattbart nog att det var värt det.

Den var alldeles underbar! Dubbelknäppt, sidenfodrad i svart ull med sjalkrage och vad-lång. Att ta på sig den var det närmsta man kan komma en orgasm utan att ha sex! Tyvärr tar ju alla förhållanden slut förr eller senare, och mitt förhållande med Armani-överrocken tog slut för drygt 10 år sedan när den var totalt utsliten (och omodern för den delen).

Idag är jag tveksam till om jag hade gjort köpt den (omräknat med min månadslön idag så hade den kostat typ 100 000:- i o-reat skick, och det är lite väl mycket till och med för mig).

Om ni vet var man kan få tag på långa svarta rockar (tänk er Matrix ungefär) så kan ni väl lämna en kommentar :-)

Lördag, söndag....

Lördagen tillbringades hemma hos föräldrarna. Min mamma är med i en syförening där hon och ett antal andra tanter träffas, har kul och handarbetar. En gång per år är det så dags för en liten bazar där de säljer och lottar ut handarbetena (och lite hembakt bröd), och igår var det alltså dags. Jag köpte lotter för närmare 500:-, och vann ingenting. Det var likadant förra året, min syster och jag räknade ut att vi köpte närmare 50% av lotterna utan att vinna något :-)

Söndag! En timme extra sovmorgon, och nu skall jag gå och jobba!

lördag, oktober 28, 2006

Fredagseftermiddagen....

...ägnades åt lite seriös shopping!

Inköp 1 blev en ny duschblandare som nu är monterad och invigd. Jösses vilken skillnad mot den gamla! Med den gamla kunde man om man hade tur möjligtvis få ett stilla duggregn ungefär, och ändra temperatur gick knappt. Som tur var den inställd på en ganska behaglig temperatur, men nu kan jag både få lite tryck i duschen och ändra temperatur! Det ni!

Inköp 2 blev en födelsedagsbok till mamma, hon får Istanbul av Pamuk. Funderade på om jag skulle ge henne Anders Öhrmans Komma ut med ett kort att hon får välja metod själv, men det kanske hade varit lite väl okänsligt.... (jag köpte den till mig själv i stället :-)

Inköp 3 blev lite mer märkesdeo, Calvin Kleins Euphoria Men. Euphoria Men is about satisfying your most intense desires, free of limits. It's about passion that stops at nothing. Jaja, det låter det! Luktar gott gör den i alla fall...

Fick dessutom en tester på Intimately Beckham for him, och det får nog bli nästa inköp till lukta-gott-hyllan.

Inköp 4 blev en... tada .... blå kritstrecksrandig blazer :-) dock inte i sammet den här gången....

Sen åkte jag hem och tittade på Idol och Hey Baberiba. Tycker att Cissi borde ha fått åka hem, men det är ju min personliga åsikt (vems skulle den annars vara?). Börjar inte Familjen bli lite uttjatad vid det här laget? Det känns som om idéerna har tagit slut. Parodin på Ulf Adelsohn var dock klockren.

fredag, oktober 27, 2006

Midsommar-outfit


Jag fortsätter väl på modebloggstemat. Så här skulle man tydligen se ut för 40 år sedan om man firade midsommar i Dalarna....

Trind runt magen redan då, och jag börjar förstå varför jag är så förtjust i västar. Indoktrinering ända sedan barnsben!

(och schwule-nazi-frisyr också...)

torsdag, oktober 26, 2006

Abonnemangskonsert III

Ikväll var det abonnemangskonsert hos Svenska Kammarorkestern igen. Den här gången körde man utan dirigent och därmed "bara" med konsertmästare, vilket kan fungera mer eller mindre bra beroende på hur samspelt orkestern är och hur bra konsertmästaren är. Jag tyckte att det fungerade bra, men hörde i pausen en del avvikande åsikter från några musikstudenter som tyckte att orkestern spelade ojämnt.

Kvällen inleddes med Beethovens fjärde pianokonsert, en av mina favoriter för övrigt, med Hans Pålsson som solist. Pålsson spelar ganska torrt med tämligen lite sustain, och jag föredrar Beethoven med lite mer expansivt spel.

Efter det blev det Prokofjev's första symfoni ("den klassiska"). Jag har alltid tyckt att den är lite tråkig, men SKO spelade den i ett ursinnigt tempo, och jag måste faktiskt erkänna att det blev kvällens behållning! Nu måste jag bara försöka få tag på en inspelning som är lika bra...

Haydn's 101 symfoni ("Uret") avslutade kvällen, och jag höll på att somna. Jag har för mig att jag hört ett elakt uttalande om Vivaldi någon gång som gick ut på att Vivaldi var mannen som skrev samma konserter om och om igen, men jag undrar om det inte är mer korrekt att kalla Haydn för mannen som skrev samma symfoni om och om igen! Tråkigt, tråkigt, tråkigt!

PS: Eftersom det här av vissa numera anses som en modeblogg så måste jag väl redovisa att jag (tråkigt nog) hade samma gråa jeans, en svart skjorta, och den svarta dubbelknäppta västen igen, men med en slips med ett mönster av stiliserade uniformsjackor som the Yeomen Warders använder....

Tråk-blogg!


Eftersom jag bara jobbar numera och inte har tid att skriva något intressant (det har jag väl å andra sidan knappast gjort tidigare heller) så blir det bara en massa bilder!

Det ordnade sig lite halvt om halvt med duschen i alla fall; numera får jag använda en polygriptång för att slå av/på vattnet i avvaktan på att jag bestämmer mig för att antingen fixa den (billigt, men jag vill egentligen inte) eller för att köpa en ny blandare (dyrare, men roligare)! Det blir nog en ny så småningom, men tills dess är det polygripen som gäller.

Har slagit på värmen i huset! Natten till idag höll jag på och frysa ihjäl, det kändes åtminstone så trots dubbla täcken + filt, så jag kapitulerade!

Dagens klädsel: gråa jeans, svart skjorta, svart dubbelknäppt väst och en tok-blommig slips!

onsdag, oktober 25, 2006

På begäran...


.... av darling E kommer här en bild på hur jag såg ut tidigare idag (med tillägg av halsduk eftersom jag var på väg hem, och jag är frusen av mig).

tisdag, oktober 24, 2006

Plus och minusdag (men mest minus)!

Minus 1:
Duschen pajade i morse, gick inte att stänga av så jag fick stänga av huvudkranen...

Minus 2:
Ett möte som jag förträngt och som skulle ha varit 2 timmar drog ut och blev 5 timmar, och därmed blev hela dagen förskjuten... (21:30 gav jag upp och gick hem).

Minus 3:
Kom ut till parkeringen och upptäckte att bilen stått olåst hela dagen. Ingen skada skedd dock, så det är väl tveksamt om det är ett minus.

Minus 4:
Kommer hem och kommer på att vattnet är avstängt och att jag måste mecka med duschen...

Minus 5:
Har glömt min bärbara på jobbet, så jag kan inte skriva ett svar på herr Planströms miljöanarkistiska inlägg och titta på Kiss Kiss Bang Bang samtidigt.

Plus 1:
Komplimanger för min klädsel (och det är INTE vanligt kan jag be att få tala om)! Grå jeans, grå blazer, blå-svartrandig skjorta, svart slips med rutmönster i silver med min US Marines-slipshållare som pricken över i'et.

Plus 2:
Lönen har ramlat in!

Nähä, här har jag inte tid att sitta! Fram med rörtången....

måndag, oktober 23, 2006

Bus ???


Nu när det börjar bli höst så är det väl dags att tänka tillbaka på sommaren, och då är det väl lika bra att tänka tillbaka riktigt långt....

Det här är tämligen exakt 40 år sedan, sommaren 1966, på semester i Dalsland där vi brukade hyra ett litet hus.

Frågan är bara vad jag gjort med tanke på minen?

söndag, oktober 22, 2006

Uschelibush 2!

Just när jag trodde att jag hört det mesta som är uruselt så kommer Basshunter med Vi sitter i Ventrilo och spelar DotA på pulsradio.com... Jag trodde att han dött ut ungefär samtidigt som sommaren!

Inse att ni har uppfattat ungefär 98,73% av texten i samma ögonblick som som ni läst låt-titeln!

Kan inte den nya kulturministern (vem det nu blir) se till att det kommer ett förbud för Basshunter att närma sig en inspelningsstudio?

Edit: Tänkte att jag inte kan undanhålla er den totalt intelligensbefriade texten, så här kommer den:

Vi sitter här i venten och spelar lite DOTA
å pushar på å smeker,
med motståndet vi leker
Vi sitter här i venten och spelar lite DOTA
å springer runt å creepar,
och motståndet vi sleepar

Vi sitter här i venten och spelar lite DOTA
å pushar på å smeker,
med motståndet vi leker
Vi sitter här i venten och spelar lite DOTA
å springer runt å creepar,
och motståndet vi sleepar


Observera att det här bara är de två första "verserna" av totalt 10 !!! (fast som ni säkert förstår så är de resterande åtta exakt likadana).

lördag, oktober 21, 2006

Ännu ett o-ord

Gjorde ju högskoleprovet idag; det var jag och en till i min ålder och 200 18-åringar ungefär....

Har precis rättat proven mot facit och det blev ingen höjdare precis, så nu får jag addera ännu ett o-ord till beskrivningen av mig själv:

o-hånglad
o-rakryggad
o-ren hy
o-snygg
o-självsäker
o-intelligent (ny för idag)

DTK (diagram, tabeller, kartor) gick i enlighet med mina förväntningar med 90% rätt.
LÄS (läsförståelse) är en riktig katastrof med bara 65% rätt.
ELF (engelsk läsförståelse) funkade bättre med 90% rätt.
ORD (ordbetydelser) gick i enlighet med förväntningarna 97,5% rätt.
NOG (innehåller uppgiften nog med info) blev också en katastrof med 68% rätt.

Det värsta är att både LÄS och NOG har varit Rexxianska paradgrenar tidigare, men man blir tydligen fördummad på landsbygden!

Totalt 84% rätt, så nu får jag hoppas att alla andra som skrev högskoleprovet idag var riktiga dumskallar så att den normerade poängen blir riktigt låg; annars blir det inte mer än typ 1,6-1,7 poäng!

Med min tur så är det säkert bara en massa riktigt smarta personer som gjort provet, så att jag får ännu lägre poäng...

PS: 18-åringarna var riktigt söta, och jag vet inte riktigt vad jag skall med poängen till för jag tänker inte söka någon utbildning :-)

fredag, oktober 20, 2006

die Art und Weisepolizei (aka TennisCresendo) är elak mot Emmanuel, 17 år, som är post-punkare.

Undrar bara vad han skulle skriva om mig som fått en hangup på att klä mig som om jag vore 20.... (idag: grå boot cut-jeans, svart hood-tröja från Blend, svart militärjacka). Jag får av och till känslan av att jag börjar bli patetisk....

Jag bara säger som Take That:

Help me escape this feelin' of insecurity...

PS: Emmanuel är inspirerad av post-punkband från slutet av 70-talet. Då är ju bara frågan hur punkband från 70-talet kan vara post-...

Idag...

...blev det Boss Elements Aqua i stället för Opium. Betydligt bättre...

Lavender, Pineapple, Spearmint, Wormwood, Coriander, Freesia, Pepper, Tea, Vetiver, Patchouli, Sandal, Vanilla (men ingen ingefära :-)

torsdag, oktober 19, 2006

Dags att gå hem....

...från jobbet, Securitas har just varit här och av blicken att döma så tyckte han att jag är en idiot som sitter kvar och jobbar... (och det kan han väl ha rätt i).

Uschelibush!

Idag bytte jag deo, tog Opium pour homme i stället för Armani Mania, och jag har just kommit på varför jag aldrig använder Opium....

Den luktar nämligen alldeles för sötsliskigt och kryddigt, tror att det är ingefäran som blir för mycket!

Det är nästan så att jag måste öppna fönstret....

måndag, oktober 16, 2006

Christer i P3 del 2

Gå in på den här länken och lyssna på hur Morgan lär Charles hur man som fotbollsspelare skall ta sig på snoppen! Lysande!

Ni får klicka själva på länken, lektion 2!

Christer i P3

Eftersom Aronson slog ett slag för radioprogrammet Christer så håller jag på och lyssnar på förmiddagens pod-utsändning där Christer tar reda på allt om Piteå, och det går alltså ut på att folk ringer in och berättar "fakta" om Piteå.

En kille som ringde in pratade om tystlåtna norrlänningar, samt om att Piteå-borna har konstiga matvanor.

Det förstnämnda vet jag inte riktigt om jag tycker är sant, en del av de mest pratiga människorna jag mött kommer från Norrland.

I alla fall så tog killen ett exempel på en "konstig" maträtt som han fått i Piteå tog han pannbiff med potatis och - håll i er nu - inlagd gurka!

Är det bara jag som tycker att pannbiff med potatis och inlagd gurka är en tämligen normal kombination, vare sig det är riktig inlagd gurka eller snabbinlagd?

B2...

...., dvs mitt bredband hos Bredbandsbolaget, har dött! Faktiskt ungefär samtidigt som Maleando fick sitt bredband, undrar om det har något samband?

I alla fall så kommer det inte att hända så mycket här den närmsta veckan....

söndag, oktober 15, 2006

Filosofer...

Hittade ett test hos någon av mina favoritbloggare (fråga inte vilken, kommer inte ihåg och vill inte leta) där man får reda på vilken filosof/filosofi som stämmer bäst överens med ens egna åsikter.

Så här ser mitt resultat ut:

1. John Stuart Mill (100%)
2. Jeremy Bentham (93%)
3. Kant (85%)
4. Jean-Paul Sartre (84%)
5. Ayn Rand (69%)
6. Epicureans (69%)
7. Aquinas (67%)
8. Aristotle (58%)
9. Cynics (57%)
10.Spinoza (48%)
11.St. Augustine (46%)
12.Prescriptivism (43%)
13.Ockham (41%)
14.David Hume (38%)
15.Thomas Hobbes (38%)
16.Nel Noddings (37%)
17.Stoics (37%)
18.Nietzsche (35%)
19.Plato (28%)

Får nog åka hem och damma av John Stuart Mill (eller rättare sagt, får nog åka till en bokhandel och införskaffa något)...

Började för övrigt läsa Ayn Rand's och världen skälvde för ett tag sedan, men jag kom till sidan 3 (av 1000) eller något sånt, sen gav jag upp :-)

Jäsiken....

....vad bra Valkyrian var! Jag har alltid tyckt att Siegfried är bättre, men det får jag nog omvärdera....

....vad bra Nina Stemme är! Igår utklassade hon totalt alla andra (utom möjligen Terje Stensvold). Endrik Wottrich lät lite svagt emellanåt.

....vad dyrt det blir om jag skall fortsätta åka på opera! Biljett, bilresa och parkering går ju på drygt 1700:-, så det drar iväg...

lördag, oktober 14, 2006

Nazi-frisyr

Tennis trodde inte riktigt på mig att jag hade en frisyr som en nyutexaminerad nazist i augusti, men här kommer bildbevis (och som vanligt ser jag helt korkad ut).

Observera att jag är helt avskalad på sidorna (det ser i alla fall ut så), och det är en frisyr som hämtad ur handboken Modernes Haar schnitt für die modernen Nazis.

fredag, oktober 13, 2006

Fredag

Jag jobbade inte så länge idag som jag trodde, utan gick hem redan vid 19-tiden.

I eftermiddags smet jag iväg från jobbet för att klippa mig.

Förra gången (i början av augusti (!) precis före bloggträffen med Maleandro) så blev jag alldeles för kortklippt; på den enda bilden där jag syns ser jag ut som en nyutexaminerad nynazist... I dag blev det ganska lagom. I stället råkade min frisör klippa mig precis i utkanten av örat, och dj...lar vad det blödde :-)

Ikväll har jag haft fotbadskväll!

Det är ungefär det roligaste som händer på Rexxies fredagskvällar... :-(

I morgon blir det Valkyrian på Stockholmsoperan!

torsdag, oktober 12, 2006

Jobbet

Mrbp har utmanat oss alla att lägga upp bilder på våra arbetsplatser, så här kommer först mitt skrivbord, och sedan en liten stämningsbild där Rexxie's fönster är det enda det lyser i...


(observera alla små lösenordslappar som sitter på skärmarna. Tidigare när vi inte hade så hård lösenordspolicy kom man ihåg lösenorden, men numera med den hårdare policyn så är lösenorden typ %97OKhhx183z54ouz&4#y och då skriver man upp dem i stället. Säkert så det förslår...)



Den senare synen är tyvärr inte så ovanlig. Mina arbetstider hittills i veckan:
Måndag: 09:00-21:00
Tisdag: 09:00-01:30
Onsdag: 09:30-23:30
Torsdag: 09:00-23:40 (har precis kommit hem)
Fredag: antagligen som torsdag ungefär
Lördag: är jag faktiskt ledig, skall till Stockholm och gå på Valkyrian
Söndag: antagligen jobb hela dan.

Mer bilder från mitt kontor finns här.

Tack Annaa för böckerna! De verkar jätteintressanta!

tisdag, oktober 10, 2006

Listor igen...

Fredrik frågade i en kommentar hur min 10-i-topp-lista för klassisk musik skulle se ut, så här kommer den. Jag har delat upp den i två listor, en över klassiska verk som jag inte skulle vilja vara utan, och en med arior. Av någon anledning har båda listorna blivit 9-i-topp i stället för 10, men det får ni leva med...

Det enda de här listorna egentligen bevisar är vilken bourgeois smak jag har :-)

  1. Beethovens nia. Återkommer ständigt, om och om igen. Just nu har jag 7 st olika inspelningar med nian varav Celibidache's är bäst
  2. Tchaikovskis violinkonsert
  3. Mozart pianokonsert nr 21 (Elvira Madigan)
  4. Beethoven pianokonsert nr 2.Lyssna gärna på Fumiko Shikaros inspelning med kammarorkester, den är härligt svängig.
  5. Mozart Trollflöjten
  6. Wagner Ringen. Min personliga favorit är Metropolitan-inspelningen med James Levine som dirigent, medan de flesta andra föredrar Solti-inspelningen.
  7. Puccini - La Boheme
  8. Ravel - La Valse
  9. Richard Strauss - Also sprach Zarathustra

  1. Delibes - Viens Mallika ur Lakmé
  2. Catalani - Air ur La Wally
  3. Puccini - Un bel di , vedremo ur Madame Butterfly
  4. Puccini - Si, mi Chiamano Mimi ur La Boheme
  5. Puccini - O soave Fanciulla ur La Boheme
  6. Mahler - Der Abschied ur Das Lied von der Erde. (se till att ni får tag på en inspelning där den sjungs av en sopran, finns även tenor-versioner)
  7. Richard Strauss - Im Abentrot ur Fier leste lieder
  8. André Previn - I can smell the sea ur A streetcar named desire
  9. Gounod - Ah je ris de me voir si... ur Faust

Vill ni ha små musikexempel är det bara att ni skriver det i kommentarerna så lägger jag ut enligt önskemål (utom André Previn, den har jag bara på DVD och jag vet inte hur man fixar mp3-or från en DVD).

måndag, oktober 09, 2006

I dag....

...är det första dagen i år som vi lever över våra resurser på planeten!

nef (new economics foundation) räknar varje år ut hur mycket naturresurser som återskapas, och jämför det med hur mycket vi gör av med.

Från och med 1 januari till och med igår har vi alltså gjort av med samtliga naturresurser som skapas under 2006, så från och med nu så övertrasserar vi årets kvot och lever på lånade resurser...

1987 (när nef startade) inföll "overshoot day" den 19 december, så då hann nästan naturen med att återskapas i samma takt med att vi gjorde av med resurserna.

1995 hade "overshoot day" flyttats till 21 november.

Idag är det alltså den 9 oktober som vi börjar knapra på reserverna...

söndag, oktober 08, 2006

Vikt...

De flesta verkar vara lite impade av att jag gått ner i vikt (och ja, jag är det själv också), men jag ber att få påminna om det här inlägget från 17:e april om hur jag skulle vilja se ut; illustrerat med nedanstående bild.



Det är som synes en bit kvar...

:-)

PS: Det är väl lika bra att jag erkänner på en gång att jag har modifierat den uppfattningen lite, så ni behöver inte slänga er på kommentatorsknapparna....

Lustig låt-text...

Lisa-Marie you're a beautiful girl

Do you really think so?

True perfection

But can I really do it?

Take it to the ball and on that runway
Walk the body
And remember, shoot that arrow!

No matter what I do, no matter what I say
My t-shirt's changed since yesterday
I look into the mirror and my t-shirt's got a mark
I guess it's just because my life is falling apart

But I felt something hurting
And a boy said,
There's somethin jumpin!
Jumpin in my shirt

Something's jumpin, jumpin in your shirt
Something's jumpin, does it really hurt?
Something's jumpin, my hearts on red alert


Ni får bara fram till första refrängen!

....och ja, jag är fortfarande uttråkad på jobbet. Nu skall jag författa ett super-duper-pudel-mail till en kund och försöka släta över varför vi (jag) tappat bort ordrar för drygt 900 000:- utan att upptäcka det....

Appropå utmaningen och bästa låtar

För några år sedan roade jag och mina kollegor på jobbet oss med att göra varsin CD med de 10 låtarna som vi tyckte var var vår egen topp-10-lista. Här är min:

1. Harry Nilsson - Everybody's talkin'
2. Terry Jacks - Seasons in the sun
3. Jimi Hendrix - Crosstown traffic
4. Nina Simone - Mr Bojangles
5. The Monkees - Cuddley Toy
6. Ben Harper - Strawberry Fields
7. Eagles - Hotel California
8. Pink Floyd - Shine on you crazy diamond
9. Julian Lennon - Saltwater
10. Madonna - Express yourself
11. Monserrat Caballe/Bruce Dickinson - Bohemian Rhapsody

Några kommentarer:

  • Ingen av oss lyckades hålla oss till 10 låtar.
  • Cuddley Toy skall egentligen vara med Claes Dieden, men den torde väl vara helt omöjlig att få tag på som mp3.
  • Strawberry Fields skall vara just med Ben Harper från filmen I am Sam (producenterna fick inte använda Beatles-inspelningarna och gjorde därför egna inspelningar)
  • Julian Lennon låter kusligt lik sin pappa på rösten.
  • Bohemian Rhapsody i Caballe/Dickinson-inspelningen är kanske lite corny, men den visar exakt hur operamässig mellandelen (den som börjar med I see a little silhouetto of a man) egentligen är. Skulle ha kunna varit skriven av Mozart (och det hörs extra tydligt i orkestreringen i den här versionen)!
Märks det att jag sitter på jobbet och är uttråkad?

Rätt svar...

....på frågan "Låt som gör dig glad" i utmaningen är naturligtvis Linda Bengtzing och Jag ljuger så bra. Kom på det när jag gick till jobbet...

Det är nog den enda låten från årets schlagerfestival som jag tycker står sig fortfarande!

Operan...

Eftersom jag visade en helbild på mig när jag gick på Göteborgsoperan så får ni väl se det färdiga resultatet på Värmlandsoperan också....


Jag måste nog gå en kurs i "konsten att fotografera sig själv utan att stirra på kameran" (och för den delen "konsten att fotografera sig själv utan att flina fånigt" som är den vanligaste anledningen till att jag klipper av huvudet :-)

Cosi fan tutte (igen)

Är inte affishen för Cosí fan tutte lite Mapplethorpe-inspirerad med sin ..hmmmm... erigerade ståndare som pekar rakt in i den väna kallan?






Nu skall jag äntligen pallra mig iväg till jobbet (hann med att tvätta en maskin medans jag stod i duschen också, så lite har jag fått gjort).

Söndag morgon och ...

  • thé-et och frukostsmörgåsen är inmundigade
  • Alonso har vunnit dagens Formel 1-tävling
  • Thomas Arne's Masque of Alfred går på stereon (ni vet, den som avslutas med Rule Britannia)
  • det är en alldeles strålande vacker höstdag

Det betyder bara en sak:

Dags att masa sig in i duschen, ta på sig lite kläder, och transportera sig in till jobbet för dagens slavtjänstgöring!

Utmanad...

Har blivit utmanad av Fredrik...

Vad lyssnar du på för sorts musik?
Det mesta utom improvisationsjazz och de hårdaste varianterna av hårdrock (typ trash metal och allt vad avarterna heter).
Lyssnar nog dock mest på klassisk musik och då helst från wienklassicismen och romantiken.

Vad heter favoritartisten/artisterna?
Jag kan inte direkt påstå att jag har någon favoritartist. Om jag byter mot favoritkompositör så blir det helt klart Beethoven (och då framförallt nian, som jag tjatat om ungefär femtielva gånger tidigare :-).

Låt som gör dig glad:
Egentligen vad som helst med upptempo!

Bästa låten:
Eftersom jag har dåligt minne så har jag en tendens att glömma bort låtar så fort de hamnar utanför mp3-spelaren... Dessutom har jag en tendens att spela sönder låtar som jag tycker är bra (spelar dem om och om igen ända tills jag nästan spyr, och då är de inte så bra längre). Tre som står sig genom årens lopp är dock Bohemian Rhapsody, Major Tom och Bridge over troubled water (Queen, David Bowie resp Simon&Garfunkel)

Sämsta låten:

Hmmm, med tanke på mitt dåliga minne så kommer jag ju inte ihåg dem.... Jag tycker inte om Lars Winnerbäck, Patric Isaksson med flera.

Bästa partyhiten:

It's Raining Men! Hallelujah!
It's Raining Men! Every Specimen!
Tall, blonde, dark and lean
Rough and tough and strong and mean

I min mp3:
Beethovens nia (nu blev ni förvånade va?).

I övrigt (de 10 första slumpade):
Take That - Relight my fire
West End Girls - Rent
Supremes - Stop in the name of love
Hannah Jones - Bridge over troubled water
Steven Sharples - Bolero (losing credits from Moulin Rouge)
Paris Hilton - Do you think I'm sexy
Bobby Brown - My Prerogative
Abba - Lay all your love on me
Steps - Chain Reaction
Mihai Traistariu - Torneo (Cre8 Remix)

Jag utmanar:
Jag måste erkänna en sak! Jag blev besviken när den här utmaningen började och passerade i princip hela min lista av favoritbloggare utan att någon utmanade mig (ända tills att Fredrik kom och räddade min självkänsla :-)! Det gav nästan lite vibbar av att bli vald sist i gymnastiken för 100 år sedan...

Med tanke på det så är det kanske lite inkonsekvent av mig att jag inte utmanar någon, eftersom det kanske är någon annan därute som sitter och blir besviken för att jag inte utmanar dem, men det är en risk jag får ta! Vill ni göra utmaningen så gör den...

Jaaaaaaaaaaa!!!

Den äppelkindade tysken har just kört sönder sin motor!

Då blir det kanske Fernando Alonso som vinner VM ändå!


(och för er som inte sitter som klistrade framför TV'n när det körs Formel 1, så låg Michael Schumacher och Fernando Alonso på samma poäng inför dagens tävling. Som det ser ut nu så måste Alonso bryta och Schumacher måste vinna i den enda återstående tävlingen för att Alonso inte skall bli världsmästare)

Rutig...

Eftersom jag har tråkigt får ni se den rutiga västen också... (och den är alltså numera insydd så att den sitter bättre)



Slipsen är en av mina favoriter; den är från 50-talet och numera är den så trådsliten i kanterna så att den nog sjunger på sista versen (tyvärr)...

lördag, oktober 07, 2006

Hemma igen...

Nu har jag varit och sett Cosí fan tutti på Värmlandsoperan.

Eftersom Värmlandsoperan är en tämligen liten och intim lokal (397 platser totalt), och det gör ju att föreställningen också blir intim; det känns nästan som om man sitter på scenen...

En sak som förvånade mig var att publiken var så pass ung som den var. Nåja, medelåldern kanske var 50-60 någonstans, men de gånger jag varit på Stockholms- och Göteborgsoperan har väl medelåldern varit någonstans mellan 75 och graven ungefär...

Välsjungen och välspelad, så det kan man inte klaga på.

Däremot kom jag på tämligen direkt efter overtyren varför jag inte är särskilt förtjust i Mozartoperor. Jag tycker nämligen inte om nummeroperor, och jag hade glömt (eller förträngt) att Cosi är det (och just nu kommer jag inte ihåg om det gäller för alla Mozarts operor, eller om någon av dem är genomkomponerad).

Dessutom sjöng de på svenska, och jag föredrar originalspråk + textmaskin, men det är väl en smaksak.

Som synes är jag inte helt nöjd, men det var ändå roligt att komma ut lite och inte bara sitta hemma och glo på TV...

Värmlandsoperan blir det definitivt fler gånger. Synd bara att jag missade när de körde Valkyrian för några år sedan.

Cosi fan tutte

Är på väg till Karlstad (sen som vanligt) för att gå på Värmlandsoperan och se Cosí fan tutte.

Så här kommer jag att se ut:



Mörkgrå jeans, dubbelknäppt svart väst, mörkblå kritstrecksrandig sammetskavaj, vit skjorta med dubbelmanschetter och manschettknappar, och som pricken över i'et: farfars gamla klocka!

Hå och hej med farbror Frej...

Sydde in min rutiga väst idag så att den blir mer figursydd (nackdelen med att vara lång och (numera) smal är att t.ex västar måste köpas en storlek för stora för att räcka till på längden, och då blir de för stora i vidden).



Det blev jättebra, men sen bestämde jag mig för att ha på mig min svarta dubbelknäppta väst i stället....

fredag, oktober 06, 2006

Mer och mindre....

I en kommentar till förra inlägget hade Jerry två frågor angående att gå ner i vikt:

- Hur fan gör du?
- Var får du motivationen ifrån?

Det sista frågan (motivationen) är jätteenkelt!

Det handlar helt enkelt om att vakna en dag och inse att det inte blir roligare än så här, och att en avdankad 43-åring inte är särskilt gångbar, och ännu mindre en avdankad 43-åring som har ett antal kilo för mycket.

Hur gör man då?

Jätteenkelt! Man stoppar in mindre kalorier och gör av med mer!

I mitt fall så slutade jag med Coca-Cola (=läsk), allt vitt bröd, allt kaffebröd och allt godis. Utöver det har jag plockat bort smör på smörgåsarna (blir de bara gåsar då?), socker i kaffe och lite annat sånt. Pizzor, hamburgare, kebab och liknande är bannlyst (utom vid enstaka tillfällen). Kvällsmackorna med thé är utbytta mot havregrynsgröt, yoghurt, fil eller nåt liknande.

Dessutom tänker jag mer på hur mycket jag tar t.ex vid en lunchbuffé. Man måste faktiskt inte ta om en gång extra, man måste inte ha på så mycket sås och så vidare.

Däremot har jag inte börjat med någon speciell diet (typ GI); jag är inte helt övertygad om att jag skulle klara av det. Jag lagar nämligen nästan aldrig mat utan äter lunch ute varje dag, och eftersom det enda matstället som serverar GI-lunch ligger en mil från min arbetsplats så funkar det inte så bra.

Dessutom är jag inte helt övertygad om det verkligen är dieten i sig som ger effekt, eller om det är "lupp-effekten" (dvs att man börjar ifrågasätta och gå igenom vad man äter). Missförstå mig rätt: om man kör med en diet som ger en vettig och väl sammansatt kost och tycker att det funkar så skall man absolut fortsätta med det; men jag tror inte att det skulle ha funkat för mig.

När det gäller att göra av med mer kalorier så började jag promenera (jag bor ungefär 100 meter från ett 2,5-kilometersspår) varje kväll från och med i mitten av maj. Från början 1 varv per kväll, och efter några veckor drog jag stegvis upp det till 3 varv per kväll. På sistone har jag dragit ner (eller börjat slarva) , så på sista månaden har det nog bara blivit 5-6 promenader (jag fortsätter ändå att gå ner, men i betydligt långsammare takt).

Har det varit svårt?

Näe, faktiskt inte! Kan ärligt erkänna att jag inte varit hungrig någon gång, har inte varit särskilt sugen på godis, chips, kaffebröd osv, jag äter inte något speciellt eller krångligt.

That's it!

PS: En nackdel som jag upptäckt är att jag röker mer nu än tidigare, och det får bli nästa projekt; att åtminstone dra ner till max ett paket om dagen...

Julskinkan har rymt....

Darling Elisabet har ju räknat ut hur mycket jag gått ner i vikt omräknat i julskinkor, och jag kan numera informera den (o)intresserade bloggsfären att en halv julskinka till har rymt.

Ligger just nu på ett BMI på drygt 22. Vet egentligen inte om det säger så mycket; jag tycker att BMI-skalan är lite konstig. Jag som är 192 cm lång skall väga mellan 69-91 kg för att vara normalviktig, och typ 70 kilo tycker jag verkar vara i lägsta laget.

Nu är det bara cirkus en julskinka till som skall bort, sen är jag nöjd... (fast det sade jag ju för några julskinkor sedan, så vi får väl se :-)

torsdag, oktober 05, 2006

Torsdag...

....och höstens andra abonnemangskonsert med Svenska Kammarorkestern.

På programmet:

  • Robert Schumann - Manfred Overtyr
  • Magnus Lindberg - violinkonsert
  • Robert Schumann - Symfoni G-moll
  • Franz Schubert - Symfoni nr 8 ("den ofullbordade")
Jag har egentligen aldrig lyssnat på Schumann av någon okänd anledning, så det var kul att få höra något nytt; annars blir det mest att man lyssnar på samma gamla vanliga repertoar...

Magnus Lindberg var väl sådär. Rexxie's klassiska musiksmak börjar ungefär med Bach och slutar ungefär med Lars-Erik Larsson med tyngdpunkten runt Beethoven, så Europa-uruppförandet av en nykomponerad violinkonsert är väl inte direkt my cup of tea.

Schuberts ofullbordade var med på den första LP-skivan som jag hade. Beethovens femma på A-sidan och Schubert på B-sidan. Lustigt nog så var femman i ett vansinnigt snabbt tempo, och Schubert var vansinnigt långsam, och jag tycker fortfarande än idag att femman skall gå ursinnigt snabbt, och att Schubert skall spelas sehr langsam. Tyvärr var kvällens tempo snarare sehr schnell, men det är ändå alltid roligt att höra det live.

Före konserten var jag på Åhlens bokrea, och gissa vad:

Jag lyckades som vanligt köpa en dublett av en bok som jag redan hade...

Den här gången var det Catherine M:s sexuella liv som blev dublettinköpt, så om det är någon som vill ha lite litterärt tantsnusk (exempel längre ner i vit stil) så är det bara att skicka ett mail på boken@rexxmaster.se så kommer den med posten...

Övriga bokinköp: ett mastodont-operalexikon och Tristanackordet (hittade ingen svensk länk).

På DVD just nu: Amadeus (directors cut). Jösses, vad jag älskar den filmen! Har ni tänkt på vad snygg prästen är? Avliden i Aids-relaterade sjukdomar 1995 enligt imdb....

Tantsnusk (om ni vill läsa så får ni markera texten själva):

Ett omedelbart blottlagt ollon fångar blicken, det tänder upphetsningen med sitt utseende av blank monolit, medan en förhud som man kan dra fram och tillbaka, som frilägger ollonet som en stor bubbla som bildas på en tvålig vattenyta, uppväcker en känsligare sensualitet, och dess smidighet sprder sig i vågor ända fram till öppningen i partnerns kropp.

Japp, nu vet ni det också! (och det var redan på sidan 12, sedan fortsätter det sida upp och sida ner :-)

Queer ???

Satt och kollade filmer hos lovefilm.se (dvs gamla brafilm), och såg att de fått en ny filmkategori, nämligen queer.

Nu undrar jag bara hur de delar in sina filmer. Var tvungen att gå in på wikipedia och läsa på lite om queer-definitionen, och om jag förstod det hela rätt så ifrågasätter queerteorin den sociala uppdelningen på man-kvinna, homo-hetero osv.

Då är det t.ex logiskt att filmer som Brokeback Mountain, Far from Heaven och tv-serien The L Word hamnar i Queer-kategorin eftersom de åtminstone på något plan ifrågasätter de sociala konventionerna.

Däremot kan man ju undra lite över hur lovefilm tänkte när de placerade t.ex Järnkorset, Singing in the Rain, När lammen tystnar och framför allt Top Gun som Queer-filmer??

Någon som på ett enkelt och lättfattligt sätt kan förklara för mig varför Top Gun är ett queer-mästerverk?

onsdag, oktober 04, 2006

Film-tajm!

Fick hem filmer från Brafilm idag (jaja, jag vet att de har bytt namn till något annat), bland annat Sin City.

Jag har nu sett 18 minuter och 8 sekunder, och jag ger upp! Vilken urusel film! Jag brukar titta färdigt på de flesta filmer även om jag tycker att de är dåliga, men den här tänker jag inte titta klart på..

tisdag, oktober 03, 2006

Växthuseffekten...

Hörrnini!

Till höger finns det en länk som heter Minska växthuseffekten.

Gå omedelbart in och klicka där, så bidrar ni till att ... tada ... minska växthuseffekten!

Av någon underlig anledning är det ungefär bara 50 personer per dag (totalt! i hela Sverige!) som tycker att en minskad växthuseffekt är värd ett klick.

Jämför det med att det var drygt 4000 personer som klickade för att rädda gammelskogen, och det är ju liksom ingen idé att försöka rädda gammelskogen om vi inte fixar växthuseffekten samtidigt...

måndag, oktober 02, 2006

Aronson har nog rätt...

.... i att fotboll är intressant...


Joey Barton heter spelaren i fråga, och spelar i Manchester City.

söndag, oktober 01, 2006

Söndag!

Rexxies söndag i sammandrag:

  • Formel 1 kl 07.55 på TV6
  • Pokerturnering på TV6 kl 10.00
  • The Agency på TV6 kl 11.00
  • Lunch
  • Jobb 13.30-20.40
  • Snabbt hem, hann precis koka ihop en bryleépudding + Cappuccino till
  • Sopranos 21.20 och under Sopranos så badade Rexxie fotbad och
  • Filade fötterna, och efter det så har jag tittat på
  • Shopgirl (som var ganska bra, och ja, Jason Schwartzman är väl värd att titta på (speciellt i sängkammarscenerna :-)

Dags att skaffa färgade glasögon...

Hittade ett personlighetstest hos TennisC, och det kan man ju inte motstå!

Jag blev Ernst Billgren med den här förklaringen (och mina kommentarer till varje del står i kursiv stil efter varje påstående):

Du jobbar lite för att vara rörlig (hahaha, jag jobbar jättemycketoch är helt orörlig).
Det är ju bra på arbetsmarknaden, tänker du. Det är rätt tänkt.
Så du hänger med (det är väl få som är så off som vad jag är).
Du är pigg på nytt, men vårdar dina gamla upptäckter (näpp, sitter bara hemma, det händer aldrig något nytt).
Säkert lycklig i dina förhållanden (vilka då?).
Kräsen utan att tappa perspektiven (snarare kräsen med totalt tappade perspektiv).

Lämpliga yrken:
AD på reklambyrå,
Stjärnjournalist på lokaltidning,
Musiker,

Skulle nog ha kunnat tänka mig både AD och musiker, men stjärnjournalist är nog kanske inte så passande för en introvert och osocial person...