tisdag, augusti 29, 2006

Glass...

Eftersom Honken påminnde mig om att jag bara ätit 3 glassar hittills i sommar köpte jag en eftersom det är så ljuvligt väder! Äntligen sensommar!

I alla fall såg jag på glasspapperet att det är 170 kalorier i den djäkla glassen!

Det tar mig 25 minuters ihärdigt cyklande för att bli av med 170 kalorier! Det var det inte värt (dessutom var den lite för sliskig med smak av Ahlgrens bilar).

Nu skall jag ut och klippa 1200 kvadrat gräsmatta med påföljande krattning medan emule laddar ner 1100 mp3'or...

Vad ni än gör: köp aldrig hus!

måndag, augusti 28, 2006

RSS igen

Honkenponken ville veta vad RSS är för något, och jag får väl försöka förklara det. RSS står för Rich Site Summary (eller RDF Site Summary eller Really Simple Syndication beroende på vem man frågar), och är ett sätt att hålla reda på när en webbsida uppdateras.

För att ha någon användning av RSS måste man ha ett program (som kallas aggregator) där man lägger upp de RSS feeds som man är intresserad av, och så ställer man in hur ofta programmet skall gå till websidan och kolla om det kommit något nytt innehåll. Det krävs i och för sig att webbsidan har ett RSS-flöde, vilket de flesta bloggar har.

Jag slipper alltså gå in på respektive blogg och kolla, utan min RSS-aggregator går själv dit och plockar fram allt som är nytt var 15:e minut; och så blir jag notifierad nere i taskbaren om att det hänt något nytt. När jag sedan går in och läser den aktuella bloggen/flödet så markeras det inlägget (artikeln) som läst, och så håller RSS-aggregatorn reda på åt mig vad jag läst och inte läst.

Här är en bild på hur det ser ut hos mig. I det här fallet så har jag läst alla Honkenponkens inlägg förutom de två senaste, och hos Aronsson har jag 39 st nya spännande inlägg att läsa. Observera att jag kan läsa inlägget direkt i RSS Bandit utan att öppna en webbläsare. (Klicka på bilden för att se en lite större bild).



Om ni tycker att det ser lite tomt ut så beror det på att jag just börjat använda RSS Bandit, eftersom den klarar av synkroniseringen mellan mina datorer via ett ftp-konto på min domän.

Lassbo igen...

Karolina Lassbo tyckte jag var ganska rolig emellanåt för något år sedan, men efter nationalsocialism-debatten tröttnade jag och har inte varit inne särskilt ofta på hennes blogg efter det; men idag råkade jag surfa förbi och nu har hon åsikter om hur man skall välja ett parti.

Här kommer några smakprov ur den Lassboska logiken när hon sorterar ut vilka frågor som är viktiga:

HBT-frågor – Jag är inte överdrivet homosexuell och jag stör mig inte på att andra är det, så dessa frågor är inget jag brinner för. Jag ser både för- och nackdelar med de situationer som berör HBT-personer, så jag skulle i dagsläget inte kunna propagera för någon sida.

Föräldraledighet och barnomsorg – Jag har inga barn och jag är inget barn, därför bryr jag mig inte anmärkningsvärt.

Åldringsvården – Jag har inga anhöriga som vårdas på ålderdomshem, och de jag känner som har hjälp av hemtjänst tycker det fungerar bra. Detta är inget jag kan uppröra mig över.

Det som är lite lustigt är att hon lite senare i sitt inlägg skriver "Alla som propagerar gör det för sina egenintressen, och alla som röstar gör det för sina egenintressen. Ett politiskt val är så fruktansvärt egoistiskt och egocentriskt." och det alltså efter att hon valt ut de punkter som hon tycker är ointressanta helt och hållet ur en egoistisk och egocentrisk synvinkel...

Nu skall jag radera henne ur mina bookmarks...

PS: Om ni undrar hur man är när man är överdrivet homosexuell så är det när man är 100% lagd åt det egna könet enligt ett svar bland kommentarerna.

Centraliserad RSS ???

Jag använder RSS för att hålla koll på bloggarna som jag läser.

Problemet är att jag inte riktigt vet hur man centraliserar RSS så att jag har samma feed-uppdateringar hemma som på jobbet?! Jag vill alltså kunna markera inlägg som lästa på jobbet, och så skall de markeras som läsa även på datorerna hemma (och vice versa).

Någon som vet hur man gör?

söndag, augusti 27, 2006

Hemma igen...

...efter det årliga semesterbesöket hos mina föräldrar, och jag blev lika uttråkad som vanligt. Observera att det inte är något fel på dem; det är bara det att jag blir stressad av att inte ha något att göra hela tiden.

Appropå ingenting: är det någon som vet vilken Wagner-inspelning som SVT körde för några år sedan under namnet "Sagor i sommarnatten" (eller något liknande). Har hela tiden trott att det var Pierre Boulez, men den har jag precis fått hem och det är det inte; och jag är tämligen säker på att det inte var Levine's Metropolitaninspelning. Funderar på att köpa hela Ringen, och innan man slänger ut 1500:- eller vad den nu kostar är det ju bra om man tycker att den är bra (och jag gillade SVT-varianten). Har i och för sig redan Naxos-boxen, men jag tycker att Siegfried är alldeles för fet så jag är inte helt förtjust i den...

PS: Äntligen börjar Sopranos igen!

torsdag, augusti 24, 2006

Nytt utseende

Har (som ni säkert märker) bytt ut utseendet på bloggen; det är sånt man gör när man är uttråkad...

Det enda jag inte riktigt gillar med den nya varianten är att inte kommentarerna öppnas i ett eget litet fönster när man klickar på "comments".

Har även minskat ner lite på antalet aktiva postningar på förstasidan (från 500 till 30), så nu skall sidan förhoppningsvis gå lite snabbare att ladda. Kommer även att plocka bort en del av filmerna som ligger inbäddade och ersätta dem med länkar i stället; det slöar också ner laddningen.

Skriv gärna en kommentar om det är något som inte funkar som det skall, eller om det ser konstigt ut hos er.

Rackarns....

Enligt Maleandro måste jag flytta till Stockholm för att bli en perfekt bög.

Här kommer problemet: priset per kvadratmeter i Stockholm är numera 98 232 kr, vilket medför att jag kanske kan komma upp i typ 10 kvadratmeter, och det är lite för litet för min smak.
Jag får nog stanna i min lilla garderob...

onsdag, augusti 23, 2006

Idag...

...blev jag äntligen klar med jobbet, så nu kan jag gå på semester (hoppas jag). För er som inte vet det så har jag varit på semester sedan måndag förra veckan, och jobbat måndag-onsdag både förra och den här veckan, eftersom det har strulat (och strulat och strulat lite till).

Nu är bara frågan vad jag skall göra i regnet!? Antar att jag måste städa lite nu när Elisabet (felaktigt) har skrivit i sin blogg att jag gjort det...

måndag, augusti 21, 2006

Atir...

....har i sin vishet meddelat att om man inte har något vettigt att blogga om så kan man alltid slänga ut en bild eller två, så här har ni dels en bild på några bokhögar brevid en hibiskus, samt mina CD-skivor :-)


När jag tog bilden av CD-hyllan kom jag på att jag hade lite böcker staplade där med, så nu är jag uppe i 669 st böcker.

Dessvärre hittade jag en till dublett-bok, nämligen David Cesaranis biografi över Adolf Eichmann, så om någon är intresserad är det bara att skicka namn + adress till boken@rexxmaster.se så skickar jag över den (i pocketupplagan, jag behåller den inbundna :-)

söndag, augusti 20, 2006

Tråkig och ointressant....

Ointressant 1:
För några helger sedan åkte jag på bloggträff i Stockholm, mest för att träffa Maleandro. Kom dit, hejade på Maleando, och så bytte vi typ 3 meningar under hela kvällen...

Nu vet jag att det berodde på andra orsaker att det inte blev mer pratat, men det fick mig i alla fall att känna mig tråkig och ointressant!

Ointressant 2:
I helgen åkte jag till Göteborg för att träffa R; åtminstone var det tänkt så. Han meddelade dock i onsdags att han måste jobba, så helgen i Göteborg blev inte riktigt som tänkt....

Nu kan man ju bara undra vad man har för jobb som innebär att man inte kommer ifrån vid något tillfälle under typ 48 timmar, och det får mig direkt att fundera på om det inte bara är en undanflykt för att R har insett vad tråkig och ointressant jag är...

Ointressant 3:
Eftersom jag fick en herrans massa tid över i Göteborg gick jag till Club Castro som j.b.p beskrivit som befolkat av snuskiga kommunpolitiker, thailändska strandraggare, gerontofiler, smällfeta faghags, moldaviska pojkhoror och skabbiga 40-plusbögar som aldrig sett några bättre dagar (och efter att ha varit där kan jag faktiskt delvis ge honom rätt; roligast var en 80-talist som måste ha blivit nyligen uppväckt ur en cyberfrysmaskin komplett med både frisyr och klädsel).

Man kan ju tycka att någon endaste enda liten snuskig kommunpolitiker eller en skabbig 40-plusbög skulle ha visat något intresse, men näedå, inte ens där fick Rexxie känna sig intressant!

(nåja, det var en alkad dvärg som hade en andedräkt som förra veckans överkörda grävling ungefär som visade ett visst intresse, men då tog Rexxie sin öl och förflyttade sig ur luktzonen)

Var även till Gretas som Walentin brukar haussa (om jag inte missminner mig helt), men det var väl inte direkt my cup of tea.

Jaja, det var min helg i Göteborg.

Blev åtminstone 4 nya böcker att stoppa in i någon hög, en jeansjacka, lite tröjor och en del annat smått och gott... Stod länge på MEXX och funderade på om jag skulle köpa en skinnjacka (midjekort, rak med ståkrage) men bestämde mig till slut för att den var lite för dyr (men jag kommer att ångra mig bittert).

Gick även och tittade på PotC och MI3. Den första (PotC) var alldeles för lång; den kunde de gott ha klippt ner 30 minuter, och MI3 var väl hyfsad. Philip Seymour Hoffman var (som vanligt) riktigt bra.

PS: Bild på Rexxie på väg till Gretas fredag kväll. Det får nog bantas bort 10 kilo till....

torsdag, augusti 17, 2006

Det här är ju löjligt !!!

Jag har tillbringat mina första två semesterdagar med att lägga upp alla mina böcker i en liten databas.

Jag har 657 st böcker, varav jag har läst 259 st, vilket lämnar ... tada ... 398 st olästa! (det här är ingen exakt vetenskap; jag har antagligen glömt bort att jag läst en del vilket gör att det blir lite fel).

I alla fall så hittade jag hela 18 st böcker (!) som jag köpt dubletter (eller tripletter) av!

Precis som tidigare så skickar ni ett mail till boken@rexxmaster.se så skickar jag över den alldeles gratis ! Jag vill veta vilken (vilka) böcker ni vill ha, och vilken adress jag skall skicka dem till!

Böckerna är:

David Sedaris - Je parler francais (pocket)
OBS: den är på franska, och eftersom jag inte förstår ett jota så ger jag bort den (och fråga inte varför jag köpt den, har inte en aning).

David Bodanis - E = mc2 (pocket)
Handlar om Einsteins ekvation och tillämpningar osv. OBS: den är inte så tung och vetenskaplig. Enligt baksidetexten skrevs den efter att Cameron Diaz sagt i en intervju att hon skulle vilja veta vad e=mc2 egentligen var, och den är därför skriven på en allmän nivå.

Olof Lagercrantz - Från helvetet till paradiset (pocket)
Det är är en bok som handlar om Dantes Den gudomliga komedien. OBS: ni som är uppmärksamma märker säkert att det här är andra gången den här är ute, och det stämmer faktiskt! Jag har köpt den tre gånger (och det här är alltså exemplar nr 2 som jag ger bort!

Michel Faber - Sugar (pocket)
Handlar om 19-åriga Sugar som är prostituerad i slutet av 1800-talet, och hennes liv. Har fått väldigt bra recensioner.

Peter Robinson - I ondskans spår (pocket)
Kriminalroman. Författaren har tidigare fått Svenska deckarakademins pris.

Philip Roth - Amerikansk pastoral (pocket)
Handlar om Seymor Levov och hans liv. Amerikansk pastoral fick Pulitzerpriset 1997, och Philip Roth är väl en av de som brukar nämnas i Nobelprisdiskussionerna.

Joakim Forsberg - Det börjar ännu tidigare (pocket)
"En odyssé genom en uppväxt under sjuttio-, åttio- och nittiotalet".

Brian Greene - Ett utsökt universum (pocket)
Ännu en vetenskapsroman som förklarar supersträngteorin med hjälp av "racingbanor och myror på en vattenslang så att en läsare utan kunskaper i fysik kan förstå"

J R R Tolkien - Sagan om Ringen (pocket)
Den här fick man gratis om man köpte tre pocket, och eftersom jag gjorde det så fick jag den...

Friedrich Nietzche - Den glada vetenskapen (pocket)
"Ett mikrokosmos av allt det som Nietzsche brukar förknippas med: aforismer och storslagna diskussioner av filosofiska problem, etik- och kunskapsteori, reflektioner om konst och guds död, den eviga återkomsten och Zarathustra".

Isabel Allende - Odjurens stad (pocket)
Handlar om 15-åriga Alexander som åker med sin excentriska farmor på expedition i Amazonas djungler.

Ernst Brunner - Fukta din aska (pocket)
OBS: Två exemplar (jaja, jag har råkat köpa 3 ex, ett inbundet och 2 pocket). Handlar om C M Bellmans liv. Har fått lysande recensioner.

Jan Håkansson - Domprostinnans fall (inbunden)
Kriminalkomedi a la Bo Baldersson.

Irvine Welsh - Limmad (inbunden)
Handlar om fyra skotska pojkar och deras uppväxt i Edinburgh på 70-talet in i det nya seklet. Irvine Welsh är väl mest berömd för Trainspotting.

Eoin McNamee - En självständig utåtriktad flicka (inbunden)
Handlar om ett mordfall i Storbritannien och justitieskandalerna som följde.

Lars Saabye Christensen - Halvbrodern (inbunden)
En släktkrönika som sträcker sig över hela 1900-talet under det moderna Norges tillblivelse. Tilldelades Nordiska rådets litteraturpris 2002.

Antonia Fraser - Marie-Antoinette (inbunden)
Biografi över Marie-Antoinette och hennes liv.

Kom igen och få en bok gratis!

PS: Om ni mot all förmodan skulle vilja se alla Rexxies böcker listade är det bara att ni går in här. Bry er inte om att klicka på details, det står inget där....

måndag, augusti 14, 2006

Appropå böcker....

När jag letade efter Ung man med piano (för att få reda på författaren) så råkade jag hitta två exemplar av Naked av David Sedaris.

Förra gången jag försökte ge bort en bok så gick det inte så bra, den ligger fortfarande kvar...

Den här gången är det dock en ROLIG bok; jag lovar!

Om någon skulle vilja ha den (alldeles gratis) så är det bara att ni skickar namn + adress till boken@rexxmaster.se så stoppar jag den i ett kuvert och skickar över.

boken@rexxmaster.se

Utmanad !

Både Pojkfröken och FruHatt har utmanat mig samtidigt (FruHatt på sin bröllopsdag till och med; grattis och kram!) med en bokutmaning:

1. En bok som förändrat mitt liv
Jag kan faktiskt inte komma på en enskild bok som förändrat mitt liv. Tre böcker som jag tycker att alla borde läsa och bli påverkade av är Hitler, en studie i tyranni (Alan Bullock), Tredje rikets uppgång och fall (William L Shirer) och Albert Speer (Gitta Sereny).

2. En bok jag läser mer än en gång
För att bli road: vad som helst av Marian Keyes eller Samsas med synden (Michael Malone).
Annars: se punkt 1 alternativt Ung man med piano (Frank Conroy).

3. En bok jag skulle vilja ha med på en öde ö
Alternativ 1: På spaning efter den tid som flytt (Marcel Proust) så att jag äntligen blir klar med den.
Alternativ 2: Grundteori för gitarr (Mikael Lindkvist) + en gitarr + kompletta partituret till Wagnerringen så har jag något att göra nämligen att lära mig spela och att transponera en mastodontopera till gitarr....

4. En bok som fick mig att skratta
Me talk pretty one day och Naked, båda två av David Sedaris (läs, läs, läs, han är sagolikt rolig)

5. En bok som fick mig att gråta
Tyvärr gråter jag aldrig....

6. En bok jag önskar hade skrivits
Vilken konstig fråga! Det förutsätter ju att jag har koll på samtliga böcker som getts ut ända sedan Gutenberg... Om jag skulle dra till med något så skulle det bli en bok i Dummies-serien, nämligen "Peace in the Middle East for Dummies". Den skulle verkligen behövas....

7. En bok som inte borde skrivits
Jag är nog av åsikten att det inte finns några böcker som inte borde ha skrivits. Tror att det var Mats Strandberg som föreslog Mein Kampf, men jag kan inte riktigt förstå vad som skulle ha blivit bättre om den inte skrivits.

8. En bok jag just nu läser
Jag läser alltid flera böcker samtidigt (eller rättare sagt, jag börjar på dem och så avslutar jag dem emellanåt :-)
1. Klitty och Da Vinci-kådisen (jaja, jag såg den på PocketShop i söndags och var uttråkad)
2. Moral Politics (George Lakoff)
3. Middlesex (Jeffrey Eugenides)
4. The Known World (Edward P Jones)

9. En bok jag tänkt läsa
Någon av de 250-300 böcker som jag har liggande som är olästa.... (eller varför inte börja med att slutföra någon av de som jag läser just nu). A Short History of Nearly Everything (Bill Bryson) känns väl som en bok som jag skulle kunna tänka mig just nu.

10. Skicka vidare till fem andra bloggare!
Hmmmm, det här blir ju lite svårt när man hamnar längst ner i näringskedjan. Mitt förstaalternativ Aronson har precis svarat, och Honken har också redan gått åt, och Annaa har svarat, och ....
1. Herr Planström
2. Maleandro
3. Annika Bryn
4. Magnus i Amsterdam
5. Magnus Borg
6. Battis
7. Gagga

PS: Pojkfröken påstår att det det var Supermamman som kom med utmaningen från början, men i själva verket verkar det vara Jessica på bokhoran som kommit med ursprungsutmaningen. Bokhoran kan verkligen rekommenderas om man är intresserad av böcker och läsning!

söndag, augusti 13, 2006

Jaktsäsong igen....

Jag klagade ju på Jaktsäsong tidigare och var tveksam till om jag skulle läsa ut den. Jag läste i alla fall ut den, och den tog sig (eller om jag blev på bättre humör).

Om jag skulle rekommendera den är kanske mer tveksamt; skulle hellre t.ex rekommendera Armistead Maupin.

Kedja fast Visakortet !!

Sitter och går igenom lite räkningar mm, och jag måste nog ta och hejda mina inköp lite!

Har satt sprätt på drygt 50 000:- sedan 1 juli , och det värsta är att jag inte har gjort några riktigt stora inköp (typ betalat av på lån, köpt dyra kapitalvaror eller något liknande)...

Nu blir det vatten och hårt bröd i några månader...

PS:

Jag kom ju på direkt att det inte kommer att bli så, nästa helg skall jag till Göteborg och då går det nog åt lite pengar....

Bloggträff

Bloggträffen i Stockholm var superkul! Måste erkänna att jag inte läst allas bloggar; det är nog bara 7 av 20 som jag håller koll på, men det skall bli ändring på det nu! Tänker inte gå igenom alla bloggare, men här är två kommentarer i alla fall.

Maleandro såg precis ut som jag föreställt mig (nåja, jag har sett en liten thumbnailstor bild på honom, så jag hade ett hum); däremot var han kanske lite mer tystlåten än jag föreställt mig...

En sak som var lite "spooky" var att Ilva är en exakt kopia på en tidigare kollega till mig, röst, utseende, dialekt, allt!

När vi bloggträffat klart vandrade jag runt i Gamla stan en stund, och sen tog jag ett par glas vin på Patricia eftersom det låg på vägen till LoggIn. Höjde säkert medelåldern där med åtminstone 15 år....

Jeanstvätt....

Jajamensan! Nu blir det tvätt av Hugo Boss'arna efter 3 dagars användning! Tenniscresendo kommer att rysa (hans åsikter framgår dels av ett inlägg på hans blogg, och dels i kommentarerna till mitt inlägg), men det spelar ingen roll....

Stockholmare verkar nämligen ha ett ont öga till Rexxie, speciellt när han har nya jeans på sig.

Förra gången jag var upp och tittade på Prideparaden så fick jag rödvin på det paret jag hade på mig då, och den här gången hällde en servitris på Mosebacke ut en mugg med kaffe över Rexxie's nya Hugo Boss-jeans. Lite ihärdigt torkande med kallt vatten gjorde att fläckarna inte är så himla framträdande, men de syns så det får bli maskinen ikväll...

Det blev appropå ingenting ett par Hugo Boss-hängslen till slut. Rexxie var runt i varenda affär i hela Stockholm som kunde tänkas ha hängslen, och det var bara Hugo som hade några som föll Rexxie i smaken...

Dyrt, dyrt, dyrt, men det kostar att (försöka) ligga på topp :-)

fredag, augusti 11, 2006

Jaktsäsong....

Sitter och väntar på att klockan skall bli så mycket att jag kan pallra mig iväg till Stockholmståget, och medan jag gör det så har jag börjat på Mats Strandbergs Jaktsäsong.

Har hunnit till sidan 53, och är uttråkad, uttråkad och återigen uttråkad!

Kan inte riktigt påminna mig när jag senast läste en bok som berörde mig så lite! Tycker dessutom att både språket och personbeskrivningarna känns minst sagt platta...

Just nu känns det lite tveksamt om jag kommer att orka igenom hela boken, men jag skall ge den några sidor till innan jag ger upp och lägger den åt sidan.

torsdag, augusti 10, 2006

Hängslen ?

Någon som vet var man kan köpa hängslen i Stockholm?

Skulle vilja ha ett par ganska breda med knäppning (alltså med läderstroppar längst ner som man knäpper fast i byxorna)?

Edit:

Ungefär såna här vill jag ha (just de här är från Ralph Lauren):

eller kanske de här:

onsdag, augusti 09, 2006

Miss Marple....

Som jag skrivit tidigare så gillar jag Tommy & Tuppence av Agatha Christie. Precis som förra avsnittet jag skrev om så är kvällens avsnitt omskrivet av bolaget som spelat in TV-serien.

Den gången gjorde man om mördaren från en man till en lesbisk kvinna. I kvällens avsnitt så har man faktiskt lagt in Miss Marple som ett komplement till Tommy & Tuppence; hon är inte med i "By The Pricking of My Thumbs", utan man har helt enkelt ändrat på tidsperioden och slängt in henne.

Det återstår väl att se, men det är i alla fall roligt att se Anthony Andrews igen, han var lysande som Sebastian Flyte!

Edit (efteråt): Nåja, det var väl så där. Miss Marple är fortfarande helt fel, men June Whitfield var jättebra (som alltid). Nu har väl nästan hela AbFab-gänget varit med ?

måndag, augusti 07, 2006

Sjuttsingen...

Precis som Aronson bestämde jag mig för att cykla min vanliga runda (vanlig och vanlig, det händer bara typ några gånger i månaden att jag cyklar den), och eftersom jag är sifferfreak så skrev jag upp vad trippmätaren stod på (tämligen exakt 600). När jag sen kom hem så stod den på 640, och då har jag antingen cyklat 4 km (för kort) eller 40 km (för långt), eftersom det borde vara överslagsmässigt 15 km.

Tog därför bilen och körde hela rundan, och mycket riktigt så var det 17 kilometer.

Nu måste jag ju leta igenom hela huset efter instruktionsboken för att se hur man kalibrerar om trippmätaren (och därav sjuttsingen-rubriken). Fattar inte riktigt hur den kan visa fel, för hastighetsmätaren verkar visa rätt?!

Appropå Aronson och min cykeltur så innehåller min runda en lång, dj...la uppförsbacke, och ställer man sig i toppen på den uppförsbacken och tittar hur Rexxie ser ut när han kommer upp så får man enligt Aronsons teori se hur Rexxie ser ut exakt i la petite morte-ögonblicket....

söndag, augusti 06, 2006

För första och sista gången...

....blir det något slags modeblogg här (jag lovar att det inte skall upprepas).

Hugo Boss:

Framifrån. Påsydda fickor, observera hängselknapparna och sprundet i bakstycket som ger lite "old fashion feeling".


Detaljstudie hängselknappar + framficka:


Bakifrån:


Knappgylf: (äntligen börjar knappgylfarna komma tillbaka; som jag har längtat!)


Lindeberg 1:

Bakifrån: (av någon anledning har jag inte tagit någon bild framifrån). Brodyr i illgrönt + röda knappar och nitar.


Detalj brodyr på frambenet:


Knappgylf även på de här
!

Lindeberg 2 (aka korvskinnet):

Framifrån. Det här är väl de mest "normala" paret jeans, inga brodyrer, inga speciella detaljer förutom att backfickorna har blixtlår och benvidden är "ultra slim fit" (vilket gör att Rexxies lårmuskler inte får öka särskilt mycket i volym...). Det framgår inte riktigt bra av bilderna, men de är svarta.



Bakifrån:



Bakficka:



Nu lovar jag att jag skall sluta tjata om mina nya jeans!

Shopping, tvätt och gubbröv...

Eftersom jag gått ner ett antal storlekar och äntligen (äntligen, äntligen) kan köpa jeans där midjevidden faktiskt är mindre än benlängden så tycker jag faktiskt att det är roligt att köpa jeans (eg kläder i allra största allmänhet) igen!

Pridelördagen innebar därför två par Lindeberg-jeans (varav det ena paret ger begreppet korvskinn en helt ny innebörd), och ett par Hugo Boss-jeans (och en Marlboro-skjorta + tröja + två par skor, men det hoppar vi över den här gången).

Kan ju ärligt erkänna att Hugo Boss-jeansen är de absolut dyraste jeansen som jag köpt någon gång, men de är skitsnygga... Det kanske blir bilder någon gång, och Maleandro får kanske se dem (eller JL) nästa vecka beroende på hur viktutvecklingen ser ut (både ena paret JL och HB är beroende av att jag helst väger mindre än jag gör nu för att sitta snyggt :-)

Pojkfröken fick instruktionen om att inte tvätta sina jeans på minst 6 månader (!), och Manolo (jaja, jag vet vad du tycker om dem, Maleandro) ger samma råd, och fyller på med att efter 6 månader så kan man möjligtvis bada med dem och helst låta dem torka påtagna (vilket borde ta ungefär 2 dygn eller så med tanke på att det tar 1 dygn om man centrifugerar dem först vilket jag gör).

Jag tycker att det känns lite sunkigt att inte tvätta sina jeans på ett halvår, så nu är ju frågan om jag skall:

  1. följa Manolo's råd och inte tvätta dem, och sedan köra med bad/dusch, eller
  2. tvätta dem i 40 grader ut-och-in-vända när de känns smutsiga, centrifugera, sträcka och lufttorka dem
Det finns ju lite alternativ till ovanstående, som t.ex att inte centrifugera osv men frågan är egentligen: tvätta eller inte tvätta typ varje/varannan vecka (beroende på väder osv) ??

Nu över till en annan fråga (som faktiskt hänger ihop med jeansen hur konstigt det än kan låta). I takt med att vikten rasat har även Rexxies Gluteus maximus förfallit och förvandlats till en äkta hängig gubbröv som inte fyller ut jeansen på ett tillfredsställande sätt!

Någon som har några förslag på övningar?

Pride (shopping) CD-skiva

Precis när jag skulle åka i morse kom jag på att jag inte har några bra CD-skivor i bilen. Slängde därför ihop en, och det blev det här:

1. Bobby Brown - My prerogative
2. T'Pau - China in your hands 2004
3. Steps - Chain Reaction Almighty Mix
4. Linda Bengtzing - Jag ljuger så bra
5. Hannah Jones - I Was Born To Love You (Almighty Radio Edit)
6. Junior Jack - Stupidisco
7. Charles Schillings-Spin It Right !
8. Dance Nation - Livin' On A Prayer
9. The Disco Boys - B-B-B-Baby
10. Take That-Relight My Fire (feat. Lulu)
11. The Supremes - Stop (in the name of love)
12. Gloria Gaynor - Reach Out
13. Steps - Lay all your love on me
14. Steps - Deeper shade of Blue
15. Paris Hilton - Stars Are Blind (Tracy Does Paris Radio Remix)
16. Secret Service-Oh Susie (Antiloop remix)
17. Diana Ross - Upside Down 2004
18. Brothers - Yes Sir, I Can Boogie

Skulle jag göra om den nu skulle spår 8, 9 samt 15-18 utgå; lyssnade nästan inte alls på någon av dem. Skall jag vara riktigt ärlig så lyssnade jag nästan bara på Chain Reaction, Relight my fire och Stop (in the name of love) (tätt följt av 1, 13 och 14).

Vet inte riktigt vad jag skulle ha haft i stället, men jag hade kunnat tänka mig att ta med vanliga Club-mixen på Chain Reaction, och Summer Son (antingen originalet med Texas, eller covern med Aurora). En annan som jag kan tänka mig är Algernon's simply awfully good at algebra (det är nog bara Maleandro som vet vem som gjort den :-)

Är Paris Hiltons låt så sunkigt dålig, eller är det bara Tracy does Paris-remixen som är dålig?

lördag, augusti 05, 2006

Tillbaka i garderoben igen ....

....efter en hastig och lustig utflykt till Stockholm för att titta på Prideparaden!

Eftersom min nybrända CD-skiva (kommer senare) tydligen stimulerar shoppingsinnet så inleddes dagen med en stunds handlande (återkommer också senare); tillräckligt länge för att jag knappt hann få en bra plats i Kungsträdgården.

Fick tag på en plats till slut, tyvärr vid en något förfriskad tjej som tappade en plastmugg med rödvin varpå Rexxies för dagen nya jeans fick nya fina färgnyanser på ena benet... (nåja, man får titta tämligen noga för att se fläckarna :-)

Snyggast: gaypoliserna! Jag vill ha en egen gaypolis! (eller kanske en liten gaymilitär, efter 10 år i Flygvapnets ungdomsverksamhet (homosocialt och homofobt så det förslår (vilket väl antagligen är en av anledningarna till min status som förste garderobiär)) så har jag en liten fling för uniformer :-)

Herr Planström virvlade förbi i sin 1700-talskostym och var betydligt snyggare än på det kort jag sett på honom tidigare, så jag har full förståelse för de två veckornas väntetid. Lite senare dansade herr Grön förbi (rättare sagt, jag inbillar mig åtminstone att det var herr Grön som dansade med grön ungdom i en vit kjol).

Tyvärr missade jag av olika anledningar herr Planströms utställning på Kulturhuset, hade verkligen velat se den...

torsdag, augusti 03, 2006

Gjort på jobbet idag....

  • Kollat om mina favoritbloggare skrivit något nytt ungefär var 20:e minut (och Pojkfröken har beslutat sig för att lägga ner vilket jag i och för sig respekterar men tycker lik förbaskat att det är tråkigt).
  • Laddat ner 11 st filmer (Brick, Hard Candy, Inside Man, Poseidon, She's the man, Tristan & Isolde, Tristram Shandy, United 93, The New World, Failure to Launch och Underworld Evolution)
  • Löst 3 st Sudoku
  • Svarat på 27 st mail
  • Rättat lite felaktiga orderfiler
  • Rättat lite felaktiga faktureringsunderlag
  • Surfat runt på SJ för att kolla lite biljettpriser
  • Surfat runt på Swebus för att kolla lite biljettpriser
  • Haft tråkigt, tråkigt, tråkigt!!! Varför kan inte semestrarna ta slut någongång så att mina kollegor kommer tillbaka?

Se där, en dag i Rexxie's liv!

onsdag, augusti 02, 2006

Bok bortskänkes

Jag råkade (som vanligt) klicka en gång för mycket när jag beställde böcker på Bokus, så nu har jag två exemplar av Olof Lagercrantz "Från helvetet till paradiset".

Det är inte första gången jag råkar köpa flera ex av samma böcker; brukar även hända med CD-skivor :-)

Beskrivning:
En bok o m dante och hans komedi. Olof Lagercrantz bok om Dantes Den gudomliga komedin är numera en klassiker. Här presenteras det stora diktverket, inte som en historisk relikt utan som ett stycke levande litteratur. I sin tolkning av komedin har Olof Lagercrantz lagt ned hela sin livserfarenhet och ett djupt personligt engagemang. Så är också denna bok om ett litterärt mästerverk en stor litterär upplevelse. När den först utkom 1964 belönades den med Nordiska rådets litteraturpris.


Om någon skulle vilja ha den (alldeles gratis) så är det bara att ni skickar namn + adress till boken@rexxmaster.se så stoppar jag den i ett kuvert och skickar över.

boken@rexxmaster.se

Fantasivärld....

Honkenponken berättade i sin 100-lista att han var 194 cm lång, och min kommentar var att det inte stämmer med den bild som jag har av honom, varpå han undrade varför.

Svaret på det är jätteenkelt!

Mig veterligen ingår det inga bögar i min bekantskapskrets (längre), och i och med det så har jag gjort en egen bild av hur bögar är (numera):

  1. Alla är under 35
  2. Alla är cirkus 170-175 cm långa
  3. Alla har ett BMI runt 19-20
  4. Alla har perfekta tänder, hy, hår, kläder, skor
  5. Alla jobbar som jurister, journalister, med media, är författare, konstnärer, eller akademiker i allmänhet
  6. Alla bor i smakfullt inredda vindsvåningar företrädesvis på Söder


Kort sagt:

Ni är en liten armé av Joe Dallesandro-kloner (fast kanske lite mer kortklippta än vad han är på den här bilden)...


(klicka gärna här för att se mer av Joe, men se till att ni inte är på jobbet, har barn i närheten osv :-)