onsdag, augusti 02, 2006

Fantasivärld....

Honkenponken berättade i sin 100-lista att han var 194 cm lång, och min kommentar var att det inte stämmer med den bild som jag har av honom, varpå han undrade varför.

Svaret på det är jätteenkelt!

Mig veterligen ingår det inga bögar i min bekantskapskrets (längre), och i och med det så har jag gjort en egen bild av hur bögar är (numera):

  1. Alla är under 35
  2. Alla är cirkus 170-175 cm långa
  3. Alla har ett BMI runt 19-20
  4. Alla har perfekta tänder, hy, hår, kläder, skor
  5. Alla jobbar som jurister, journalister, med media, är författare, konstnärer, eller akademiker i allmänhet
  6. Alla bor i smakfullt inredda vindsvåningar företrädesvis på Söder


Kort sagt:

Ni är en liten armé av Joe Dallesandro-kloner (fast kanske lite mer kortklippta än vad han är på den här bilden)...


(klicka gärna här för att se mer av Joe, men se till att ni inte är på jobbet, har barn i närheten osv :-)

17 kommentarer:

MB sa...

Måste nog göra dig besviken....är över 35, iofs runt 170, har nog mer BMI, Inte det minsta perfekt..
Har iofs jobbat med konstnärliga jobb....bor även i en vindsvånging, men inte på söder så alltså räknas det inte....

Rexxie sa...

Du ser, mycket mera perfekt tillvaro än Rexxie...

Aronson sa...

Jaha, du ser. Aronson i ett nötskal. Fast jag bor på Kungsholmen...

Och du glömde att vi alla tjänar miljontals med kronor varje år.

;-)

Rexxie sa...

Aronson: Ja, det tror jag faktiskt (alltså att det är du i en nötskal)!

Anonym sa...

Haha! Ååhhh, jag bor ju i en vindsvåning på Söder... I wish! ;-)

Rexxie sa...

Jamen, du bor åtminstone i Stockholm!

x1x1x2 sa...

Du inbillar dig. Jag har inte sett en enda bög som ser ut som Dallesandro. En hel del plastiga figurer med spretigt blonderat hår, colgateleende, deffade bringor och pedantiska utstyrslar i "glada" färger, dock. Det är proletärbögarna. Servitörer, butiksbiträden, tågvärdar m m. Lägre medelklassbögarna ser ut ungefär på samma sätt och bor i ombonade lägenheter, vars halvromantiska inredning de inspirerats till av teveprogrammen Nya Rum och Room Service. En del ok designprylar uppblandat med nostalgisouvenirer och sentimentalt skräp som nallar, mosters fula vas och liknande. Dessa jobbar som lärare, socionomer och personalvetare. Det här folket bor i förorter eller sk "lugna områden" (Bland barnfamiljer och pensionärer, i regel vita).

Sedan kulturbögarna. De klär sig smakfullt moderiktigt, utan att vara för exklusiva eller iogonfallande. Diskreta ogenomtänkta frisyrer, naturligt smala eller lite lönnfeta. Deras lägenheter har få ting, en del slitet retromöblemang som hängt med från tiden då de jagade fynd på Myrorna, en del dyra inredningsdetaljer de köpt i bättre tider. De bor alltid centralt i lägenheter byggda före 1940. 30+ i 3:or, de yngre i mindre. 30+arna har ofta lite samtidskonst på väggarna.

Sedan "överklassbögarna". De är alltid 40+ och har oftast tjänat sina pengar själva, även om de även kan ha ärvt en del av dem. De bor i villor eller stora centrala våningar som de fyllt med antikviteter eller designmöbler och konst. Lite kitschvaring på antikkillarna, de drar sig inte för att ha gustavianska kristallkronor och förgyllda rokokospeglar i alla rum, inklusive badrummet. Deras hem har ofta samma funktion som den starka doften och de bisarra skrikiga färgerna har hos de amazoniska köttätande blommorna: att locka till sig naiva byten.

Det är inte så svårt att leka Lombroso, bögtyperna är ganska
schematiska. Men det finns gott om undantag. Som unga socialistbögar som bor i kollektiv och går omkring i palestinasjal och kulturbögar som bor i förorten och bara handlar på IKEA eller loppis. Vilken typ är du då?

Unknown sa...

Haha, bra bra BRA! Först Rexxies wunderbart fördomsfulla kategorisering och sedan j.b.p:s aproliga klassanalys. I lööve this kinda shit!

Rexxie sa...

Fördomsfull? Ja, kanske det! Det enda jag kan göra är att basera min "verklighetsuppfattning" på de bögar jag ser, och det är i princip TV, internet (bloggar) och tidningar.

Gör mig en tjänst:
1. Läs igenom senaste 10 numren av QX och leta rätt på 10 st 40-plussare som är överviktiga! Jag lovar att ni inte kommer att klara av det.
2. Läs igenom alla era favorit-bögbloggar. Jag lovar att de allra flesta är konstnärer, författare, jurister eller mediafolk.
3. Läs igenom senaste 3 åren av Dagens Nyheter och leta rätt på allt material om homosexuella. Jag lovar att minst 90% av dem är under 40 och bor på söder (eller andra liknande ställen).

För övrigt: enda gången som jag sett någorlunda normala bögar på internet var i samband med att j.b.p klassificerade dem som snuskiga kommunpolitiker, gerontofiler och skabbiga 40-plusbögar som aldrig sett några bättre dagar... (och jag kan väl inte dra någon annan slutsats än att jag tillhör den senaste kategorin).

:-)

Aronson sa...

Fast QX är speciella. De har någon åldersnoja, som gör att är man över 32 får man bara vara med om man är snygg...

...så så långt ger jag dig rätt.

I övrigt kan jag säga att även j.b.p. är ganska fördomsfull...

Herr Planström sa...

1. Under 35. Det kommer jag ALLTID att vara.
2. 178cm.
3. BMI 20.
4. Gyllenbrunhyad, fejktänder, tunnhårig, konstnärsslitna kläder och jag har inga hela skor.
5. Konstnär, författare, illustratör.
6. 28kvadrat med kokvrå för 3300kr/månad.

Anonym sa...

Allvarligt talat Rexxie, visst stämmer beskrivningarna in på en hel del av mediabögarna, men när var mediabilden av någonting någonsin korrekt? Men Qx ska man nog ta med en nypa salt, det är nog en del som håller i magarna ordentligt på sina bilder!

En rundvandring på Pride däremot visar verkligen på mångfald! Igår såg jag både feta halvgamla gubbar, distignerade äldre gentlemän, menlösa unga killar, alldagliga byråkrater och hela registrer av schabloner dra omkring i parken. Ofta är det samma slags typer som håller varandra i händerna... precis som med flatorna.

Varför tar du inte en tur till Pride? Har hört många säga att just det med att se mångfalden är det bästa av alltihop. Inte minst för dem som, som du säger, inte ser så många (som de vet om) till vardags!

Rexxie sa...

Annaa:
Du såg inte till någon sliten, förgrämd alkis åt mig? :-)

Vi får se, skulle vilja åka upp och titta på herr Planströms utställning, men har nog tyvärr inte tid.

Planis:
Du ser, du stämmer exakt med min fördomsbild! Ung, supersmal konstnär! Fejktänder för den delen? Var skaffar man såna?

Anonym sa...

hmm din lista med fördommar matchar min exakt ...

Rexxie sa...

Skillnaden, kära morsan1337, är att jag är bög och det är knappast du :-)

Jag borde således ha mycket mindre fördomar än dig, men det har jag tyvärr inte och det är något jag måste jobba med (måste erkänna att jag läste igenom hela din blogg bara för att se till att inte jag var heteronormativ och förutsatte att din sambo var man, men till slut hittade jag ett inlägg där du skrev "som min man" och inte bara "min sambo"....).

Rolig blogg för den delen!

Är du bra på spel? Har du spelat American McGee's Alice någon gång? Jag älskade det spelet, och skulle vilja hitta något liknande! Kan du rekommendera något?

Anonym sa...

Jadå, visst gjorde jag det. Från dryga 20 och uppåt. Men en massa andra kul typer också. Nästan helt oförgrämda och bara lätt salongsalkoholiserade. Jag vidhåller att det är på en hyfsat begränsad del schabloner och fördomar stämmer in. Men å andra sidan, det är fan så många liter foundation som går åt under en pridedag...

x1x1x2 sa...

Normal är en point of view, Rexxie... Min "klassanalys" baserar jag på egna empiriska studier, dvs min personliga erfarenhet. Men det är klart att det finns en massa bögar som inte faller in i de kategorierna som jag beskrev. Men är det inte med dem som med de flesta andra "vanliga" människor? Man ser dem bara i ICA-kön eller på bussen, inte i offentligheten.

Och kom igen, när jag skrev om skabbiga 40+are som aldrig sett bättre dagar syftade jag på klientelet på ett visst etablissemang i Göteborg. Du såg bilderna, skulle du kalla dem för normala? Jag kanske lever i ett elfenbenstorn men en sådan freakshow har jag aldrig sett i verkliga livet. Men så har jag ju heller aldrig varit på Pride.