måndag, augusti 28, 2006

Lassbo igen...

Karolina Lassbo tyckte jag var ganska rolig emellanåt för något år sedan, men efter nationalsocialism-debatten tröttnade jag och har inte varit inne särskilt ofta på hennes blogg efter det; men idag råkade jag surfa förbi och nu har hon åsikter om hur man skall välja ett parti.

Här kommer några smakprov ur den Lassboska logiken när hon sorterar ut vilka frågor som är viktiga:

HBT-frågor – Jag är inte överdrivet homosexuell och jag stör mig inte på att andra är det, så dessa frågor är inget jag brinner för. Jag ser både för- och nackdelar med de situationer som berör HBT-personer, så jag skulle i dagsläget inte kunna propagera för någon sida.

Föräldraledighet och barnomsorg – Jag har inga barn och jag är inget barn, därför bryr jag mig inte anmärkningsvärt.

Åldringsvården – Jag har inga anhöriga som vårdas på ålderdomshem, och de jag känner som har hjälp av hemtjänst tycker det fungerar bra. Detta är inget jag kan uppröra mig över.

Det som är lite lustigt är att hon lite senare i sitt inlägg skriver "Alla som propagerar gör det för sina egenintressen, och alla som röstar gör det för sina egenintressen. Ett politiskt val är så fruktansvärt egoistiskt och egocentriskt." och det alltså efter att hon valt ut de punkter som hon tycker är ointressanta helt och hållet ur en egoistisk och egocentrisk synvinkel...

Nu skall jag radera henne ur mina bookmarks...

PS: Om ni undrar hur man är när man är överdrivet homosexuell så är det när man är 100% lagd åt det egna könet enligt ett svar bland kommentarerna.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Men gud.. jag läste också det där. Ibland undrar man ju verkligen hur folk tänker.

Tankevågor sa...

Jag kan inte annat än skaka på huvudet och sucka. Radera henne snabbt!

MB sa...

Tjejen är tyvärr dum som ett spån....

Karolina Lassbo sa...

Nej, "överdrivet homosexuell" tycker jag man är när man ligger över ca 60, eller kanske 51%. Är man bisexuell så ligger man på 50%, och är man inte homosexuell alls så ligger man på noll. Jag kan inte skriva att jag är homosexuell, för det är jag inte. Jag kan inte heller skriva att jag inte är homosexuell, för det är fel. Det enda jag kan skriva är att jag inte är "överdrivet homosexuell", (hade även kunnat använda benämningen "inte så mycket homosexuell") vilket betyder att jag i alla fall inte ligger över 50%.

Rexxie sa...

Karolina:

Att du inte tycker att du behöver bry dig om äldre, barn osv har jag inte så mycket emot; vi är alla mer eller mindre egocentriska och "röstar efter plånboken".

Det jag vänder mig emot är uttrycket överdrivet homosexuell eftersom det är ett negativt uttryck, och som implicit indikerar att det finns något slags lagom homosexuell-nivå. Jämför exempelvis med om jag säger att något (en maträtt) är överdrivet salt respektive lagom salt.

Karolina Lassbo sa...

Rexxie: Jag har aldrig påstått att jag inte bryr mig om barn och gamlingar etc, det jag skriver i blogginlägget är att jag inte har tillräckligt starka åsikter i dessa frågor för att kunna engagera mig i dem och försöka driva en linje genom att aktivt propagera för ett visst parti. Jag struntar just nu fullständigt i om det är 0,5% eller 1,5% som skall betalas i fastighetsskatt, det känns som det kvittar eftersom jag inte ens har någon fastighet, och så länge det är lika för alla så är jag nöjd.

Jag tycker inte att "överdrivet homosexuell" kan ha en motsats eller en nära-nivå som heter lagom. Antingen är man homosexuell eller så är man det inte, men eftersom det inte är så enkelt, så tycker jag det blir enklare att beskriva homosexualiteten i en procentsats. Är man homosexuell så är man det oftast till 100%, men sen finns det ju faktiskt de som är 50%, dvs bisexuella. Att någon skulle vara "lagom" homo låter mycket märkligt, det tror jag knappast att man kan säga, det skulle inte jag använda som uttryck i alla fall. Överdivet homosexuell kanske inte heller låter så bra, men det beskriver i alla fall att personen i fråga är mer än "lite homosexuell" eller bi.

Översättarhelena sa...

Hahaha! Säga vad man vill om Karolina Lassbo, men hon är i alla fall fruktansvärt rolig. Synd att hon inte fattar det.