fredag, september 01, 2006

Skohylla...

Åkte till Örebro idag för att köpa en skohylla för att ställa mina skor på i hallen. Just nu står alla skor som jag använder regelbundet direkt innanför dörren, så man måste hoppa över... hmm .... 14 par skor när man skall in (jag underdrev tydligen lite i förra inlägget när jag påstod att jag bara använde 5 par).

Hittade skohyllan Tjusig, som är monterbar två och två på höjden, vilket hade blivit perfekt i hallen.

Med min vanliga tur så var den ju naturligtvis slut...

Vad kommer man då hem med i stället?

2 DVD-filmer
8 st nya dricksglas för att ersätta de svårdiskade på fot
1 svart hoodtröja
1 slinkig svart långärmad tröja från Red&Green
1 rutig väst från EastWest
1 kritstrecksrandig blazer i sammet
1 par gråa jeans (slimmade)
1 svart yllejacka (lite militärstuk med axelklaffar och ståkrage)
1 svart metallplånbok
1 glasburk etsad med Sugar
1 glasvas att stoppa sticklingar i
1 ny bilstereo
samt slutligen... tada.... ett nytt köksbord!

Så kan det gå när Ikea inte har kontroll över sin lagerhållning!

PS: Jag stod länge och drog i en Hugo Boss-rock för syndigt mycket pengar, men jag lyckades behärska mig...

14 kommentarer:

MB sa...

Men nu börjar du låta som jag när jag råkar gå på stan......

Rexxie sa...

Jag har aldrig tyckt att det har varit roligt att shoppa förut, men jäsiken vad roligt det är!

(tur att det inte är några större begränsningar på mitt Visa-kort :-)

qi sa...

:-)))!!! Mycket roligt! Det låter som om din lördag är räddad, bra mycket roligare med de prylarna än en skohylla...

Anonym sa...

Åhhh vad kul att shoppa.. det saknar jag.

Elisabet. sa...

rexxie: jag fick fullständig panik igår, vad beträffar kameran.
Mannen i fotoaffären menade att detta att ev.reparera den skulle kosta mig flera tusen, - jag hade inte tagit nån extraförsäkring på kameran - allra helts som den hade dråsat på perrongen i DK.
Jaha.
Att lämna in den var ju uteslutet, jag måste ha en kamera när jag åker.
Jag hade köpt den i Helsingborg; köpte den 2 timmar efter att allt kraschade med den mannen och tänkte inte riktigt klart just då .., jag vet inte ens var jag har garantisedeln .., allt var kaos i den stunden.
Så ligger det till.
Nu har jag tagit en dyr försäkring på den här kameran; exet ska se om han MÖJLIGEN kan få den gamla att fungera .., jag har 30 dagars öppet köp, men den här är så mycket bättre .. så inte vill jag lämna tillbaka den inte.

Men så är det.

Rexxie sa...

Qi:
njae, problemet är ju att man drabbas av post-shopping-depression, när man sitter och funderar varför man t.ex har köpt en ny bilstereo när den gamla fortfarande fungerar osv.

Tennis:
Du kan ju önske-shoppa! Gå runt i alla affärer, prova allt som du vill ha (gärna 10 gånger så att expiditerna börjar undra vad du håller på med), och så skriver du en önskelista till mamma&pappa....

x1x1x2 sa...

Hm, ditt kompensationsshoppande börjar ju spåra ur. Hur vore det att njuta av livets små glädjeämnen istället? Att köpa kläder är ju befogat, inom rimliga gränser, men vad ska man med en massa prylar till? Jag uppmanar alla tänkande själar att kliva ur konsumtionens ekorrhjul!

Anonym sa...

Du köpte ju som sagt mycket roligare saker än en skohylla! :-)

Rexxie sa...

j.b.p:

Små glädjeämnen? Var då någonstans?

För övrigt sitter vi fast i ett konsumtionssamhälle, på gott och ont, och jag har svårt att se vad vi skulle ersätta det med. Vi kan ju ta ett exempel. 2005 såldes det 817 miljoner mobiltelefoner, och i år räknar man med att det säljs drygt 1 miljard mobiltelefoner; och det är ju inte i första hand "nysälj" till folk som inte tidigare har en mobil som driver den försäljningen, utan det är såna som jag som hittar någon ny modell med lite snyggare design eller någon extra liten funktion som driver den största delen av försäljningen. Vad skulle alla de som tillverkar mobiltelefoner göra annars? Odla potatis?

Anonym sa...

Det är klart att vi ska konsumera mera!!!! Pff.. ja tänk om man hade rich posh parents som bara gav.. =)

x1x1x2 sa...

Jag tycker inte om konsumtionssamhället. Varför måste vi ägna all vår tid åt anförskaffningen av massproducerade prylar? Visst kan man inte undvika att konsumera, men man kan göra det på olika sätt. Jag har en tv från 1985. Den funkar fortfarande. Man behöver inte de senaste elektronikprylarna.

Rexxie, istället för att äta blodpudding för att ha råd med meningslösa prylar skulle du kunna gå på bra restauranger och njuta av god mat och goda drycker. Gå på teater och konserter. Sådant är bra för själen.

x1x1x2 sa...

Och jag kommer aldrig begripa hur folk gladeligen hostar upp en massa tusenlappar för att köpa en ny mobil eller TV, men tvekar till att lägga lika mycket på konst istället. Mobilen blir värdelös efter en vecka, men konsten behåller och ökar sitt värde över tid. Dessutom är estetisk njutning en källa till djup glädje.

Rexxie sa...

Jag äter blodpudding för att det är GOTT!

Om du visste hur många restauranger, teatrar och konserter det finns i Karlskoga (= 0 st) så skulle du också tröstshoppa...

För övrigt är det ur nationalekonomisk synvinkel inte någon som helst skillnad på om du konsumerar för 1000 kr mat, eller för 1000 kr pryttlar; båda delarna späder på konsumtionssamhället lika mycket; det är mer en fråga om personliga preferenser vilket vi föredrar att konsumera.

När det gäller konsten kan jag dock hålla med att vi köper lite för lite; problemet är väl (åtminstone för min del) att hitta något som är bra (och där har nog du, återigen, lättare med utbudet än jag).

x1x1x2 sa...

Ok, jag har ingen aning om vad som finns och inte finns i Karlskoga, jag har naturligtvis aldrig satt min fot där.

Men det stämmer inte alls att det inte är någon skillnad på att konsumera mat eller prylar för 1000kr, utom möjligen för en socialist. Vet du hur mycket naturresurser och energi som går åt för att producera en elektronisk apparat? Kläder med syntetmaterial? Plastprylar? Och vart tar de sakerna vägen när man byter ut de mot en nyare variant? Som folk gör titt som tätt...

Organisk mat är inte framodlad på bekostnad av ekosystemet och tredje världen. Äter du på en slow food-certifierad restaurant så kan du vara säker på att biffen du äter inte är uppfödd på steroider och besprutad genmodifierad säd. Jag tror på att konsumera mindre, men av bättre kvalitet.

Konst är också en bra konsumtionsvara, för trots att det kostar en del är det är inget man förbrukar.

Men om det är så trist där du bor kan du väl resa mer? Eller flytta...