söndag, augusti 05, 2007

Pride-veckans:

  • Äckel
Japanen som satt brevid mig på tåget hem från Stockholm, som inledde resan med att plocka av sig skorna, strumporna och tillbringade resan med att sitta och pilla sig mellan tårna.... Usch!
  • Insikt 1
Att jag känner mig stressad över att det är så många bekanta som läser min blogg. Jag kommer därför antingen att flytta från blogger.com till wordpress.com så att jag kan lösenordsskydda en del inlägg som jag inte vill att vem som helst skall kunna läsa, eller så kommer jag att skapa en helt ny blogg som är helt anonym. Beslut återstår att ta vilket av alternativen jag väljer....
  • Insikt 2
Att jag antagligen inte skulle bli särskilt mycket lyckligare av att flytta till t.ex Stockholm; skulle känna mig lika isolerad och ensam ändå (fast jag skulle ju kunna gå på lite fler konserter...)
  • Insikt 3
Jag ÄLSKAR att åka tunnelbana! Jag antar att det skulle gå över om jag bodde i Stockholm och var mer beroende av att komma fram i tid; om jag skulle behöva åka mer i rusningstid osv. Tror dock inte riktigt att stockholmarna inser hur bra deras kollektivtrafik är. Här i bonnhålan går bussarna typ en gång i timmen....
  • Insikt 4
Måste nog ta itu med outingen gentemot mina föräldrar. En av mina kusiner fick nämligen reda på att jag skulle på Pride, och det känns lite orättvist mot henne om hon skall behöva hålla reda på vem hon kan prata med och vem hon inte kan prata med.... Uschelibush!
  • Mat
Enda lagade maten jag åt på en vecka (förutom hotellfrukosten) var en chevre- och rödbetssallad på Mälarpaviljongen tillsammans med Ponte. Smaskens!
  • Bloggare
Naturligtvis Ponte som faktiskt hörde av sig! Hoppas att hans Viking inser vilket fynd han är! I övrigt inga bloggare alls (förutom Honken som jag stod och glodde på en stund på lördagskvällen och funderade på om jag skulle gå fram och hälsa, men han såg ut att ha så trevligt så jag beslutade mig för att inte tråka ut honom...) (nåja, jag såg Åsiktstorpeden och Oswalds också i vimlet).
  • Shopping
Faktiskt inte så mycket som jag trodde att det skulle bli! Köpte en liten rostfri kanna att skumma mjölk i (har blivit en inbiten latte-o-man efter att jag köpte espressomaskinen). Köpte även Escada Magnetism Men, så nu luktar jag det i stället för Baldessanrini Ambré. Båda är ambra-baserade, men Magnetism luktar lite mer "pudrigt" (om ni fattar vad jag menar). Dessutom så köpte jag en långärmad vit skjorta eftersom jag inte tyckte att jag kunde gå på operan i en kortärmad skjorta (med påföljden att jag höll på att svettas ihjäl eftersom det var ap-varmt på Folkoperan). Självklart blev det lite böcker också: Bortom normen 2.0 av Åsa Petersen, Såna av Arne Nilsson, samt Red Carpets and other Banana Skins av Rupert Everett. Den senare köpte jag efter att ha läst följande citat i Annaa Mattssons blogg:

"...my mother took us boys aside and in serious tones warned us not to go into the woods...because there was a funny man there who might take us to his house, give us sweets, put us on his kitchen table and play with our wees. My brother looked horrified but I couldn´t think of anything better. Travel, sweets and someone playing with my willy: I couldn´t wait to trike up there. "

OBS: Enligt Annaa så skall man köpa Abacus-utgåvan (dvs inte den jag länkar till) eftersom förordet är redigerat i den.
  • Promenad
Hade inte tänkt promenera med i Prideparaden, men Jerry och jag bestämde oss hastigt och lustigt för att gå med ändå, så vi hoppade med i QX-gänget vid Kungsträdgården; och det var en mäktig känsla att gå med! Tror dessutom att Åsiktstorpeden fotograferade Jerry och mig på Hornsgatan (på alla bilder som jag sett hittills så ser jag ut som en galen seriemördare som vanligt, så de tänker jag inte lägga ut).
  • "Nåja 1"
Glitter and be GayFolkoperan får väl läggas in under kategorin "Nåja, det var väl sisådär". Missförstå mig rätt, allas insatser var alldeles jättebra; men jag är inte så jätteförtjust i opera med pianoackompanjemang. Det jag gillar bäst med opera är just samspelet mellan orkester och solisterna, och det faller ju tyvärr bort i den här typen av föreställningar. Kommer nog ändå att vara där nästa år (om det blir något liknande).
  • "Nåja 2"
Årets dogtag, en slips. Snygg, men tyvärr helt värdelös pga materialet!
  • Arrangemang
Självklart schlagerkvällen, därefter Normal Förlags boktält i parken. Utöver det tycker jag inte att det fanns så särskilt många arrangemang som tilltalade mig. Jag var i alla fall på Tiina Rosenbergs seminarium i Pridehuset. Hon och jag har nog inte särskilt många åsikter gemensamt, men hon är alltid rolig att lyssna på!
  • Bokleverans
Fick äntligen (ÄNTLIGEN) en bok som jag beställde från akademibokhandeln / bokus (de samarbetar) i mitten av juni och som skickades från dem sista juli. Bra jobbat Bokus, tog bara typ 6 veckor att levera den. Tråkigt bara är att det är en kursbok på en 5-veckorskurs, vilket gör att jag kommer att få det lite lätt svettigt att hinna med den kursen. När jag efterlyste den efter en månad så fick jag ett nonsenssvar typ "Vi har inget eget lager, så vi vet inte när våra underleverantörer skickar boken", och man kan ju fråga sig om inte de i sin tur kan fråga sina underleverantörer, men det går tydligen inte....
  • Bloggeftersläpning
711 st olästa blogginlägg i min RSS-läsare! Kommer att ta ett tag att läsa ikapp....
  • Virus
Tennis lyckades med konststycket att smitta ner en av mina datorer med virus; faktiskt det första viruset jag haft på åtminstone 10 år! Ajabaja!
  • Bild
Nåja, ni skall väl få se en bild på mig! Hittade faktiskt en bild där jag inte ser ut som en galen seriemördare, utan bara allmänt mysko! Tagen i Humlegården före paraden.

Bilden är helt fräckt snodd från Jerry, hoppas att han inte stämmer mig eller nåt liknande!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har en känsla av att du är jäkligt lång :)

Rexxie sa...

Cirkus 192 centimeter (fast nu när jag börjar bli gammal så sjunker väl ryggraden ihop, så nu är jag nog kanske inte mer än 190 eller nåt sånt)

Freds sa...

Jag borde faktiskt ha hört av mig för jag tänkte att det vore kul att träffa dig eftersom vi har operaintresset gemensamt. Men det blev ju inte så. Allt snurrar så fort. Jag var på Glitter and Gaykonserten, vilken jag älskade! Såg dig inte i vimlet av nån anledning. bättre lyckan nästa gång hoppas jag!

Freds sa...

Kan även säga att planer finns redan för en Operabögarnakonsert på EuroPride 2008. Då eventuellt tillsammans med den nystartade Gayorkestern. Vi får se hur det blir!

Herr Planström sa...

Men shit, det var först nu jag insåg att jag nog saknade lite grand att inte vara på prajd iår. Men men. Så går det ibland.

Japaner har inga gränser.

Rexxie sa...

Det blir väl fler tillfällen med Operabögarna får vi hoppas (och blir det med en Gayorkester blir jag ännu gladare).

Rexxie sa...

Herr P: Varför var inte du med i år?

Anonym sa...

Åh förlåt. Du får komma snart igen så jag kan gottgöra dej!

Herr Planström sa...

Jag vet inte. Jag jobbade och får inte ta semester förrän till hösten på mitt nya jobb.. :(

Anonym sa...

Roligt att läsa din sammanställning om din vecka i Sthlm.

Mälarpaviljongen och deras mat är en stor favorit. Har suttit där ett antal gånger nu i sommar. Läget, maten, den underbara personalen, barkillarna, filtarna de har när det blir kyligt ... stället är underbart. :-) Men du .. åt du bara ett enda lagat mål under hela veckan? Levde du på frukost, frukt och mackor eller?

Läste att du ska ta itu med outingen gentemot dina föräldrar. Det är säkert ett jobbigt läge för din kusin. Just det där med att inte veta vad man får säga och när ..rädslan att nån ska höra .. Ibland blir det ju oundvikligt att saker förs på tal och det kan ju försätta folk i en jobbig sits. En vän till mig hade inte berättat för de flesta och det var nån enstaka vän som visste. Under en fest samtalade 2 av de som visste om en fest på en gayklubb de 3 varit på varav några andra som stod bredvid (som de alla kände) blev fundersamma ..

Tjii, vad jag svammlar. Svårt att skriva på ett bra sätt. Det blev iallafall ett jobbigt läge. Min vän vill ju inte berätta och de två vänner på den här festen ville inte bryta ett förtroende men det blev iallfall jättetjaffsigt i slutändan. Ja, inte är det lätt inte.
Hoppas det går bra.

Äckligt med japanen med sina fötter. Usch, jag hade inte klarat av det. Du har en hög toleransnivå du. Tihii.

Tackar för titten. Ha det så bäst. / Nina

Anonym sa...

PS: Inte ser du ut som en seriemördare heller. Heh. De har mycket hårdare ögon och ett elakt utseende men det har ju inte du. Tycker du blev bra på kortet jag knäppte. :-)
Nu ska jag se om jag lyckas hitta fotot Åsiktstorpeden knäppte. det är många bilder att titta igenom. Heh.

Rexxie sa...

Jodå, galen seriemördare (eller en deltagare i en monsterfilm) är ungefär den beskrivning som vittnen skulle beskriva mig som!

Frukost och en herrans massa lattes, och då och då en liten kanelbulle. Skall jag vara ärlig så åt jag faktiskt en bamsekorv efter paraden också!

Äter tyvärr inte bättre hemma heller. Till frukost blir det b-vitamin och en multivitamin, sen äter jag sen lunch och sen kanske en kopp thé och en smörgås på kvällen... Det medför antagligen att min blodsockernivå åker jojo, och det vore nog bättre om jag åt lite mindre och oftare...