fredag, juni 29, 2007

Åhhh!

Hos The Sartorialist hittade jag precis hur jag skulle vilja vara klädd just nu (nåja, inte just nu för det regnar, men när solen tittar fram igen):



Bara njut av vad perfekt varenda liten detalj är, från den långärmade vita skjortan med franska manschetter, halsduken, shortsen som är precis lagom långa, den lilla knuten på skärpet, ankelsockorna till pricken över i-et: den lilla finurliga knytningen av skosnörena!

(för att inte tala om de alldeles perfekt brunbrända, vältränade och håriga benen)

PS: jag antar att det är inlägg som det här som gör att manlighetstestet går åt helsike :-)

Ihhhh !!!

Eftersom manligt/kvinnligt-testen snurrar runt i bloggsfären just nu roade jag mig att göra båda testen, och jag är förfärad över resultatet!!!

Manlighetspoäng
Din poäng: 6
Din manlighet är lika stor som den hos modern konsts. Helt obefintlig. Din mor måste vara stolt över dig.

Kvinnlighetspoäng
Din poäng: 286
Det är sådana som du som sätter definitionen för vad som är kvinnligt och inte. Du är ett praktexempel av kvinnlighet. Sträck på dig och var glad!

Nu skall jag sätta mig med min bärbara och kolla upp vad som ger utslag på manlighetssidan så att jag kan öva mig! Jag har en känsla av att v-ringade tshirts inte är OK och att jag måste rapa/fisa lite mer....

Edit lite senare:

Nu vet jag vad som är ajabaja i manlighetssynpunkt:
- man får inte gilla att shoppa (-10 poäng)
- urringade t-shirts är inte OK (-15 poäng för v-ringad, -10 för annan urringning)
- rosa kläder är fel (-20 resp -10 poäng)
- slåss (-2 poäng om man tycker att det är våldsamt)
- ölmage (-2 poäng om man tycker att det är äckligt)
- slå sönder tv-apparaten (-10 poäng om man inte vill göra det)
- olja, smuts och damm (-10 poäng om man ogillar)
- bensinlukt (-10 poäng om man ogillar)
- svettlukt (-2 poäng om man tycker att det är mindre härligt)
- curling (-5 poäng om man tycker att det är en sport)

Jaja, jag får väl fortsätta vara omanlig då om jag gillar att shoppa urringade t-shirts utan olja, smuts och svettlukt...

torsdag, juni 28, 2007

Filmeftermiddag...

Först She's the man, en larvig liten bagatell om en fotbollsspelande tjej som tvingas klä ut sig till sin bror för att få spela fotboll. Om ni kan komma på en klyscha om en förklädd tjej i ett omklädningsrum så finns den med i den här filmen. Den enda fördelen med filmen är att man får se Channing Tatum halvklädd...



Just nu tittar jag på Phantom Below (eller Tides of War som den också heter), som handlar om en ubåtskapten som hittar en ny, okänd fientlig ubåtstyp och ingen tror på honom. Självklart så åker han tillbaka och hittar ubåten (fast så långt har jag inte kommit än, men jag antar att den slutar så).

Tyvärr så har huvudrollsinnehavaren Adrian Paul fått för sig att det räcker med att vanka runt och se svårmodig ut, men det gör det inte. Dessutom är i princip allt ubåts-relaterat datorgenererat, och jag skulle tippa på att jag skulle klara av att göra bättre ubåtsbilder på min dator....

Av någon anledning så har IMDB listat filmen som "Gay Interest" under plot keywords, så jag måste väl kolla hela filmen om vad som dyker upp... Har jag tur så blir det lite svettiga duschscener (fast jag vet inte om det räcker med att se svårmodig ut då heller :-) (fast han kanske har en stor torped som kompenserar svårmodighetsrynkan i pannan, hahaha)

Ingen höjdar-filmeftermiddag således! Dock har jag smaskat i mig en hel Alladin-ask (fast nackdelen med det är att jag börjar bli illamående)

Edit lite senare: Eftersom jag aldrig fattade vad som var gay i Phantom Below så var jag tvungen att googla lite. Tydligen så är det ursprungligen en TV-film från början som hette Tides of War, och där ingick det en gayscen där ubåtskaptenen kysser sin second (som dör precis i början). Den scenen har man naturligtvis klippt bort från filmen när man släppte den som DVD med namnet Phantom Below.... (och ja, han såg svårmodig ut genom hela filmen, och den blev inte bättre)

onsdag, juni 27, 2007

Midsommarhelgen mm

Midsommarhelgen i Hälsingland var trevlig, och vi hade faktiskt vackert väder, och jag badade faktiskt utomhus för första gången på gissningsvis 20 år eller något liknande.

Darling E undrade i en kommentar varför jag åker till Hälsingland, och det beror på att mina föräldrar kommer därifrån, och några kusiner till mig har sommarstuga där släkten samlas varje midsommar. För lite mer information så kan ni läsa I'm an alien in Hälsingland 1, 2 och 3.

Min lustiga familj (dvs mina föräldrar) behagade för övrigt för första gången att peka ut min farfars snickeri som ligger vid vägen där vi åkt förbi typ 1000 gånger utan att de nämnt honom och snickeriet förut. Dessutom räknade jag (efter det obligatoriska kyrkogårdsbesöket) ut att det okända örngottsmonogrammet BP måste vara från min farmors morföräldrars sida eftersom de heter Persson i efternamn (och lite kuriosa i sammanhanget är att bilden på förra inlägget är deras gård som numera har övergått till att bli hembygdsgård).

Har för övrigt bokat tågbiljetter, hotell och biljetter till Pride, och dessutom till Glitter and be Gay på Folkoperan...

Kan inte påstå att det blev billigt, men vad sjuttsingen, det blir väl ungefär enda gången i mitt liv :-)

torsdag, juni 21, 2007

Glad midsommar!

Nu drar jag, precis som förra året, ända in i Hälsingland!

onsdag, juni 20, 2007

Datorer....

Nu har både Jerry och Darling E frågat om varför jag har så många datorer, och svaret är samma som på den gamla frågan

Why does dogs lick their balls?

Because they can!

Skämt åsido så är det helt enkelt en fråga om diskutrymme, ålder och funktion....

Det börjar alltid med att jag skaffar en ny dator för att den gamla blivit föråldrad. Då kommer problemet med att (1) flytta alla program och (2) att flytta alla filer från den gamla datorn till den nya. Det brukar aldrig bli riktigt färdigt, och då har jag helt plötsligt två datorer.

Till den nyare datorn har jag dubbla skärmar vilket är alldeles underbart när man t.ex programmerar, för då kan man ha själva programmeringsplattformen på ena skärmen, och t.ex referenslitteratur på andra utan att behöva växla fram och tillbaka. För att slippa ha flera tangentbord så kör jag Synergy som är e klient-server-programvara som gör att jag kan använda samma tgb/mus på alla datorerna, man flyttar helt enkelt musen till skärmkanten och då glider den över till nästa skärm.

Utöver de två datorerna har jag en bärbar att ha i soffan att sitta och surfa på, och så har jag en HTPC (home theater PC för er som inte kan alla förkortningar) i vardagsrummet som jag kör TV-kort i.

Dessutom har jag en nedmonterad gammal dator som jag inte har något chassi till som jag funderar på att knåpa ihop igen (men då blir jag av med ena skärmen till den nya datorn, och det vet jag inte riktigt om jag vill...).

Sade jag för den delen att jag inte bara är bög, utan pryl-bög?

Det förklarar varför jag har 3 stereoanläggningar med totalt 12 högtalare, 3 datorer, 1 bärbar, 3 digitala dator/tv-kort, dia-bildsscanner, 2 digitalkameror, 1 iPod, 1 annan mp3-spelare och så vidare inklämt på mina 60 kvadratmeter...

tisdag, juni 19, 2007

Färgkorrigering...

Måste nog försöka justera in mina skärmar lite. Jerry har bytt bakgrundsfärg till orange, och på min ena skärm är den tomatröd, på andra är den brunorange, och på den tredje är den nästan orange (fast med lite för lite gult). Krångel, krångel, krångel!

Tomatröd:


Nästan-orange + brunorange:


Någon som vet hur man enklast justerar färgen?

torsdag, juni 14, 2007

Inlines...

....är inköpta, och jag klarar av att stå upp utan att hålla i mig i något! Nu återstår bara att förflytta sig åt något håll.... (helst utan att slå ihjäl sig)

Som en...

...nazist ser jag ut numera efter gårdagens klippning!

I och för sig med dålig hy, och dålig hållning, och lite halvplufsig .... ja, det är ju en bra beskrivning av en nazist kom jag just på...

onsdag, juni 13, 2007

En favorit...

Satt och surfade runt på Gaybloggar och hittade I biomörkret som just hittat ett litet glädjeämne, nämligen Nina Simone. Här är en av mina favoriter med Nina... (och man lyssnar genom att klicka på den lilla trekanten).

Nina SimoneHe's Got the Whole World in His Hands

Hon har en klassisk konsertpianistutbildning från Juilliard School och det hörs verkligen!

tisdag, juni 12, 2007

Linneskåpet...

E-darlingen undrade hur jag hade det med broderade örngott, så här kommer en liten exposé över det Rexxianska linneskåpet. Frågan är bara hur jag skall dela in bilderna? Per person i släkten? Användningstyp? Tror att släktordning blir bäst....

Farmors mor Märta:



Farmor Elin:



Farmors bror Per:


Farmors syster Ruth:


Pappa Bengt:


Mamma Åsa:


Någon okänd släkting med initialerna BP:


Saknas på farmors sida gör systrarna Bricken och Julia, men de hade egna barn så deras linne har ärvts åt det hållet.

söndag, juni 10, 2007

Tidningsuppdatering II

Har äntligen hunnit läsa sex-numret av Bon, där Sigge Eklund modererar lite samtal om sex med diverse kändisar. Det var exakt lika tråkigt som jag föreställt mig....

Annonserna var roligare (och sexigare)...

lördag, juni 09, 2007

Tidningsuppdatering...

....håller jag på med (som Yoda skulle ha sagt i sin bakvända meningsuppbyggnad). Har massvis med tidningar som jag inte har hunnit med, och nu har jag läst nummer 14 av Tidningen Kulturen och där hittade jag en alldeles lysande beskrivning* av Göran Greider som jag (helt utan tillstånd) inte tänker undanhålla er, så här kommer lite väl valda citat ur debattartikeln (och som vanligt så markerar ... stycken som är bortklippta):

Göran Greider är själva prototypen för den nya offentlighetspersonen i svenskt kulturliv. Han finns överallt. Samtidigt! .... Hans retorik är tom. Hans kritik utan udd. Hans ord saknar sälta. Det riktigt viktiga i Göran Greiders värld är inte vad han säger eller vad han tycker. Det enda som verkligen betyder något, det helt avgörande och åtråvärda, är att han får tycka i spalterna, att han får prata i tevesofforna och radiokanalerna. ... Först då vet Göran Greider att han finns.

Göran Greider är lite grann som en kolesterolstinn humla som surrar hit och dit, in i väggar, dunkande mot fönsterrutan. Det surrar och bultar. Mycket väsen för ingenting.

Det är Crister Enander som skrivit ovanstående och han verkar inte vara särskilt förtjust i Göran Greider, för tidigare** har han liknat Göran vid ett självutnämnt vänstersamvete, som sur som en surströmming surrar fram som en kolesterolstinn humla i alla sammanhang där en tevekamera är påslagen, så Crister håller fast vid humleliknelsen.

Roligt är det i alla fall***, och jag kan rekommendera att ni tar en liten prenumeration på Kulturen, och är det så att ni är tveksamma så kan ni prova ett gratisexemplar...

* skrivet 2007-05-29
** skrivet 2006-09-30
*** eller så är det jag som har tråkig humor :-)

Inliners ???

Någon som kör inliners?

Är det lika roligt som det ser ut?
Är det lätt?
Kommer jag att slå ihjäl mig?

10 minuter....

....snabbare gick min cykelrunda idag. Har utökat från att bara promenera 7,5 km till att både gå och cykla. Gissningsvis är det runt 25 km som det blir om dagen, och jag har tillräckligt dålig fantasi för att köra samma varje dag, så det är lätt jämförbart.

Att det gick snabbare idag kan bero på att jag glömt att ställa in inspelningen av Fab 5, eller så har jag faktiskt börjat få bättre kondition...


Nu: Fab 5, A-lättfil och müsli med mandel och banan...

tisdag, juni 05, 2007

Yippie !!!

Enligt vuxenpoäng.com så är jag bara 33,9 år!!

måndag, juni 04, 2007

Tjolahopp!

Min RSS-läsare har varit paj i en vecka, så jag har i princip inte läst några andra bloggar än Elisabets, Jerrys och Walentines. Idag fick jag i alla fall igång RSS Bandit igen, och jag hade... tjohooo... 1753 olästa inlägg!

Det kommer att ta ett tag innan jag är ifatt igen :-)

fredag, juni 01, 2007

Dagens i-landsproblem II

Håller på och rensar i mitt linneskåp eftersom jag måste flytta på det (skall äntligen slita ut heltäckningsmattan från 70-talet, och det går inte så länge linneskåpet står kvar). I alla fall så är i-landsproblemet att jag har så helsikes mycket linne som ligger!

Kan någon förklara vad jag skall med närmare 20 st påslakanset till? Eller nästan 40 st örngott? Eller drygt 50 kökshanddukar? En del (det mesta) har jag inte använt sedan jag flyttade hit för 10 år sedan; det syns på att det är manglat och jag har ingen mangel längre. Måste därför dessutom tvätta allt; det kommer att ta flera veckor :-)

Det värsta är att allt (inte påslakanen) är handgjorda av numera avlidna släktingar, allt med broderade monogram och en hel del med handknypplade spetsar, och det tar emot att kasta bort! Har i alla fall bestämt mig för att använda och kasta det som är lite slitet; jag kan inte hålla på och spara på allt...

Dagens i-landsproblem!

Lidls mellanmjölk skummar inte lika bra i espressomaskinen som ekologisk mellanmjölk som i sin tur inte skummar lika bra som ekologiska minimjölk (de båda senare från Arla)! Topplistan för den som vill ha bra skum på latten alltså:

1. Arla ekologisk minimjölk
2. Arla ekologisk mellanmjölk
3. Lidl mellanmjölk

Det är lite tråkigt för jag gillar verkligen Lidls mjölkförpackningar med sin lilla skruvkork!