fredag, oktober 05, 2007

SKO...

... (dvs Svenska Kammarorkestern) har hittills i år varit riktigt bra; nästan bättre än vad de överhuvudtaget varit tidigare.

Förra abonnemangskonserten spelade Peter Jablonski Shostakovic första pianokonsert som inte är riktigt lika dyster som mycket av Shostakovic's senare musik, och igår kväll fick vi höra dels Tjajkovskijs Rococo-variationer för cello, mästerligt spelade av Daniel Blendulf, följt av Tjajkovskijs Mozartiana-svit. SR var där och spelade in, så det kanske kommer på radio någon gång (fast försök inte hitta någon information på SR's hemsida, det är ungefär det rörigaste stället på internet).

Det var faktiskt första gången som publiken gav stående ovationer vad jag kan komma ihåg (alltså efter att Daniel Blendulf spelat). Tyvärr var det, som vanligt, några pensionärer som prompt måste gå ut direkt efter sista tonen; fattar inte riktigt vad de har bråttom till? Den här gången blev de i alla fall straffade i och med att de missade extranumret :-)

Håller för övrigt på och blir förkyld, och om det blir som det brukar bli, så kommer förkylningen aldrig att bryta ut, utan jag kommer att vara krasslig till april....

0 kommentarer: