lördag, september 27, 2008

Helvete!

Expediten på Harvey Nichols gav mig fel Comme des Garcons (upptäckte jag nu när jag skall packa)!!! Jag fick 2 i stället för 2 MAN, vilket är en gigantisk skillnad!

Djävla skitaffär!

Dexter...

Har tillbringat kvällarna här i Reading med att läsa böckerna om Dexter. (och om ni inte har sett alla avsnitt tycker jag att ni skall sluta läsa nu!)

Om ni gillar TV-serien tycker jag absolut att ni skall läsa de två första (Darkly Dreaming Dexter och Dearly Devoted Dexter). Mycket känns igen från TV-serien men det är mycket som skiljer sig också. Den knarkande engelska konstnären (kommer inte ihåg vad hon heter) finns överhuvudtaget inte med i böckerna, LaGuerta blir skjuten i första boken av Dexters bror, Deborah har inte något förhållande med brodern, Doakes dör inte (men blir svårt lemlästad) och så vidare. Rekommenderas!

Däremot kan ni strunta i den tredje boken, Dexter in the Dark, som helt plötsligt drar in flertusenåriga onda andar, rituella offer och annat trams.

fredag, september 26, 2008

Reklam + porr (igen)

Sista kvällen i Reading...

...och det känns faktiskt lite tråkigt att behöva åka hem till Sverige igen!

Jag skulle när som helst kunna tänka mig att flytta till England, om det inte vore för engelskan (jag är urusel på engelska), vänstertrafiken (som jag aldrig skulle klara av att lära mig) och alla förbenade småmynt som engelsmännen envisas med att ha kvar! Vem behöver en-pence-mynt? Lika värdelöst som våran 10-öring....

tisdag, september 23, 2008

Bästa TV-serien just nu!

True Blood!

Hör bara hur bra vinjettmusiken är!

Idag var...

...tåget hem från Wokingham försenat pga höstlöv på spåren! Det var faktiskt första gången som tåget varit försenat; de brukar gå inom 15-20 sekunder från utsatt tid.

Det medförde att jag kom med "mjölktåget" idag. Normalt åker jag med ett tåg som bara går mellan Reading och Wokingham, vilket tar 8 minuter. Dagens tåg stannar på tre extra stationer och tar därmed 6 minuter längre tid.

Åker man med "mjölktåget" in till London (drygt 6 mil) så stannar det på 19 stationer (och tar därmed 1 timme och 20 minuter på sig jämfört med snabbtåget som jag åkte i lördags som tog 29 minuter).

Här får man (åtminstone på lokaltågen) ta med sig sin cykel, och det kostar inget extra.

Se där, nu har ni fått dagens tåglektion!

söndag, september 21, 2008

Ni som...

...väntar på nya inlägg kanske får vänta ett tag. Mitt trådlösa bredbandsabonnemang tar slut idag, och jag är inte säker på att jag vill betala typ 700:- för en vecka till...

Vi får väl se, jag kanske får internetabstinens och börjar klättra på väggarna...

Edit 3 minuter senare:

Kollade just min bredbandsstatus, och jag trodde att det var 7 dygn jag köpt, alltså att det börjar på söndag och slutar på söndag en vecka senare.

Det verkar dock som om abonnemanget snarare räknar med att jag har köpt 10 080 minuter surfande (7*24*60), och eftersom minutrarna slutar räkna ner efter 3 minuters inaktivitet så har jag eoner med minutrar kvar att surfa bort. Det återstår väl att se vilket som är korrekt...

lördag, september 20, 2008

Londonutflykt!

När man ändå är i närheten är det ju dumt att inte lägga 250:- (tur och retur) på att åka in till London. Gick riktigt fort med tåg, tar ungefär en halvtimme och med tanke på att det är drygt 6 mil så pinnar tåget på riktigt bra. Här kommer det lite blandade bilder:

Ett hus som håller på att byggas om. Syns tyvärr inte riktigt på bilderna, men de har rivit ut exakt allting utom ytterväggarna som hålls på plats med de svarta stålbalkarna. Imponerande!

a_DSC00151 a_DSC00152

Kensington Park

a_DSC00153

The Sunken Garden i Kensington Park:

a_DSC00160

a_DSC00161

En till sån där liten bil som jag vill ha!

a_DSC00164

Albert Hall:

a_DSC00167

Mary had a little lamb...

 a_DSC00170

Tog en massa mer bilder, men jag vill inte tråka ut er! Jag shoppade faktiskt nästan ingenting, mest pga att priserna är ungefär som i Sverige, och då kan jag lika gärna stödja svenska handlare! Köpte bara Commes de Garcon 2Man som jag aldrig har lyckats få tag på i Sverige.

Dagens frukost:

En äkta engelsk frukost med stekt korv, stekt skinka, stekt ägg, något slags potatisbulle" och vita bönor i tomatsås. Till det starkt härligt thé och toast med smör och jordgubbsmarmelad!

a_DSC00149

Jättesmaskens, och man blev faktiskt inte så jätteproppmätt som jag trodde att man skulle bli.

Så här....

  ...ser blommorna ut här i Reading fortfarande. Idag var det strålande solsken och cirkus lite drygt 20 grader! Hoppas ni är avundsjuka!

a_DSC00142

...och det här är ett träd som blommar. Har faktiskt inte en aning om vad det är?! Skulle kanske kunna vara något slags Magnolia, men jag är inte säker.

a_DSC00143

Om....

...jag nu skulle flytta in i det lilla, lilla Miss Marple-huset så skulle jag kunna tänka mig att ha den här bilen på parkeringen utanför! Frågan är bara om jag skulle kunna tråckla mig in i den...

a_DSC00132

När ni...

...ändå har fått se mitt badrum kan ni få se mitt rum också!

Vy från hallen...

a_DSC00126

...och sängen...

a_DSC00127

...och mitt fönster som sitter ända nere vid golvet...

a_DSC00129

...och till sist min heltäckningsmatta (och mina fötter)!

a_DSC00130

Och nu...

...alldeles special för Darling E: De efterlängtade badrumsbilderna!

a_DSC00118 a_DSC00119

 a_DSC00123 a_DSC00124

a_DSC00125

Som synes ett helt vanligt badrum (förutom då blandarna på handfatet).

Så här...

...skulle jag absolut kunna tänka mig att bo! Det var väl ungefär en sån här bild jag hade innan jag köpte rucklet i Karlskoga, men det blev inte riktigt så...

a_DSC00113

Nästan så att man väntar sig att Miss Marple skall kika fram bakom gardinen...

fredag, september 19, 2008

Dagens lunch...

...var stekt panerad fisk med pommes (jaja, i princip en helt vanlig fish & chips). Riktigt gott! Till det mosade okryddade ärtor som inte smakade något alls (fast det var ju väldigt grönt och fint på tallriken :-)

Efterrätt: äppelkaka med russin och pepparkaksdeg! Smasken!

Make your...

...pocket dynamo huge är rubriken på ett mail som jag fått av en jiaming.

Varför skulle jag ha en dynamo i fickan, och om jag nu skulle vilja ha en dynamo i fickan - varför skulle jag vilja att den var stor?

Fast å andra sidan: det kan ju faktiskt vara praktiskt med en dynamo i fickan så att man kan ladda mobiltelefonen, och om man har en "huge dynamo" så kanske man kan ladda sin bärbara dator också?!

Det är nästan så att jag skulle behöva en här i England. En av egenheterna är nämligen att man sätter nyckelhållaren till hotellrummet i en speciell kontakt, och då slås alla strömuttag på. Det betyder att varje gång man lämnar rummet så slutar t.ex mobiltelefonen att laddas....

Tur...

...att man inte har bråttom när man har kontakt med Tele2's kundtjänst. Skickade ett mail i söndags eftermiddag angående min spärrade telefon, och fick svar idag!

5 dagar för att svara på ett mail?! Hmmm...

Tur att det gick snabbare att få tag på mina föräldrar, få dem att gå på sina stackars pensionärströtta ben till min lägenhet och hämta PUK-koden!

torsdag, september 18, 2008

Mat och annat....

Jag föreställer mig helvetet så här: En svensk skattmas, en arabisk bilmekaniker, en engelsk kock, en tysk nöjespappa, en kanadensisk polis, en trädgårdsmästare från Sahara och en puritansk sköka.

Billy Rickards

Vet inte riktigt om det är riktigt så hemskt som Billy Rickards (vem han nu var) tycker, men det är väl inte så jättelångt ifrån.

Det mesta är tämligen överkokt, mjukt, mosigt och framförallt okryddat! Salt verkar inte ha kommit riktigt till England än, men om de har tur så får de kanske det snart. Dessutom verkar de har en faiblesse för kött som är segt och/eller senigt. På lördag skall jag i alla fall försöka mig på en traditionell engelsk frukost med korv, bacon och hela faderuttan; hittills har jag kört thé och rostat bröd eftersom jag inte riktigt förstår hur man orkar sätta i sig en engelsk frukost klockan 7 på morgonen...

Appropå mat så finns det oändligt mycket matställen här jämfört med Sverige. Reading är väl ungefär lika stort som Västerås, men det känns som om det finns åtminstone tre gånger så mycket matställen här.

När man ändå är inne på mat så är det ju smaskigt med en cigarett efter maten, eller hur? Cigaretter är dock dyra här jämfört med Sverige. Ett paket Marlboro kostar runt 6 pund och om jag kollar på Forex så motsvarar det ungefär 70 kronor och i Sverige kostar de väl cirkus 45 så det blir väl runt 50% dyrare... De har i alla fall kvar de små paketen med 10 cigaretter som EU förbjöd för några år sedan, och det är väl kanske inte så konstigt med de priserna.

Darling E får vänta på badrumsbilderna hon efterlyst, men jag kan i alla fall meddela att engreppsblandare inte är något som engelsmännen har förstått vitsen med än. Vattnet är för den delen väldigt hårt klorerat, så det luktar som ett badhus i badrummet...

Bye, bye for now!

onsdag, september 17, 2008

Lite bilder från Reading..

Det Rexxianska hotellet, byggt ungefär under imperiets storhetstid, och delar av inredningen har de sparat...

a_DSC00076_rot

...bland annat heltäckningsmattan:

a_DSC00077

Det här är korridoren till mitt rum. Eftersom huset är lite konstigt byggt så går man först upp två våningar, och sedan går man ner en halv våning. Observera dörren ovanför korridoren....

a_DSC00078_rot

Massor av husen är igenbommade; vet inte riktigt varför, för hus- och lägenhetspriserna är hyfsat höga så det borde väl finnas någon som kan tänka sig att bo där...

a_DSC00090_rot a_DSC00091_rot

Lite varmare här, känns ungefär som tidigt i augusti även om det är ganska kyligt på morgnarna. Det blommar i alla fall lite här och där...

a_DSC00074

Och slutligen lite av det jag håller på med:

a_DSC00087 a_DSC00086

söndag, september 14, 2008

Framme i Reading...

...och det gick riktigt smärtfritt! Jag varken bröt ihop eller började klättra på väggarna eller slita mitt hår!

Däremot kan jag konstatera att det inte är särskilt bra att åka utomlands utan att ha PUK-koden till telefonen med sig. Lyckades nämligen låsa SIM-kortet eftersom jag slog fel PIN-kod tre gånger. Det är extra irriterande när man hade tänkt använda den som väckarklocka, kamera osv, och när SIM-kortet är låst så kommer man inte åt något alls! Däremot är det ju ingen som ringer till mig, så ur den synvinkeln så spelar det ingen större roll.

Har dock fixat ett Orange-kontantkort, så numera har jag o7531484702 (och så får man slafsa på något landsnummer till GB).

Jag kan också konstatera att Clas Ohlsons stickproppskonverter inte fungerar till en riktig jordad kontakt, utan bara till eurokontakter. Därmed så gick inte min bärbara att ha ansluten till väggen, och eftersom jag bara tagit med mig USB-kabeln till mobiltelefonen så var ju det inte särskilt praktiskt... Det är också åtgärdat på närmsta elektronikaffär.

Konstaterande nummer tre är att jag bor ett stenkast ifrån shoppingmeckat The Oracle, med mer än 90 affärer, så det är tur att jag har massvis med kreditkort med mig :-)

lördag, september 13, 2008

Nu är det...

...länge sedan jag skrev något sist!

Händer väl egentligen inte så mycket mer än jobb, jobb, jobb. Paradoxalt nog så har jag inte särskilt mycket att göra (och känner mig därför mest som en belastning just nu), men i och med att jag pendlar till Stockholm så går det åt tämligen mycket tid...

Har i alla fall varit på företagets sommarfest som bland annat bjöd på uppträdande med en hög med transor (inte särskilt bra) och på BWO lite senare på kvällen (bättre).

I morgon bär det av till London för två veckors utbildning (och jag som hatar två saker här i livet; det ena är att resa, och det andra är att prata engelska). Huvaligen!

Dessutom är kursen baserad på två andra kurser (som jag inte har gått), så det känns lite som att hoppa på läkarlinjen (typ) direkt på tredje året utan att ha gått de två första...

Vi hörs om några veckor (förhoppningsvis, om jag inte tappar bort mig helt på Heathrow eller blir galen av kursandet eller något sånt)!