torsdag, mars 29, 2007

Glassnamn....

Jag vet att jag klagade på Girlie hos Jerry eftersom jag tycker att glassnamnet Girlie är fel....

Jag kan dock inte låta bli att tycka att Golden Gaytime är ett alldeles genialt namn på en glass trots att jag väl antagligen borde tycka att det också är fel!


(hittade glassen hos Silverfisken)

Ungefär så här...

...borde mailet från banken (valfri) ha sett ut!

Bäste Internetkund!

För att förbättra säkerheten på våra Internettjänster kommer vi från och med i morgon att börja uppgradera till SSL3 som är ett nytt och förbättrat säkerhetsprotokoll. Det innebär att kunder som använder äldre webbläsare inte kommer att kunna använda bankens Internettjänster efter uppgraderingen.

För att underlätta för våra kunder har vi tagit fram en uppgradering, ssl3.exe, som är bifogad till detta mail.

För att installera uppgraderingen startar du ssl3.exe och när programmet körts klart är din webbläsare uppdaterad.

Tack för din hjälp!


Så där! Nu är det bara för bank-spammarna att börja använda mailet och skicka in pengar på mitt postgirokonto!

onsdag, mars 28, 2007

Swedbank...

Fick mail från support@swedbank.se idag...

Käre användare

Från och med i morgon ska systemet av kundkontoåtkomst genomgå till det nya SSL3-protokollet, vilket är det säkraste för tillfället. Kunder som använder browsers som inte stödjer SSL3 kan inte få tillgång till kontot genom Internet.
Du behöver att förnya din browser, våra specialister har utvecklat förnyelserna för alla browsertyper. Förnyelserna år befogade till detta brev. Du behöver helt enkelt starta programmodulen och systemet ska förnyas automatiskt.
Programmodulen ssl3.exe är befogad till detta brev.
Tack för stödet, vi ser fram emot ett gynnsamt samarbete


Förstår inte att det skall vara så svårt för lurendrejarna att få till en vettig svenska! Meningar som Du behöver att förnya din browser eller ..skall systemet genomgå till det nya SSL3-protokollet gör väl att alla normala varningsklockor ringer för fulla muggar!

Dock har de i alla fall slagit på rättstavningen den här gången, bara ett stavfel vad jag kan se (befogad).

Nästa gång kan de för en rimlig summa pengar anlita mig så skall jag fixa till ett mail som inte är fullt så genomskinligt...

tisdag, mars 27, 2007

Freddy...

Det blev en liten Freddy i födelsedagspresent till mig själv några veckor i efterskott...




Den kommer att bli perfekt att ha sina mina små a-kassekort i....

Missad årsdag...

Rackarns! Jag missade bloggens årsdag som inföll i lördags, men då hade jag inte tillgång till internet så jag är väl nästan ursäktad...

måndag, mars 26, 2007

Lustigt....

Kollektiv hittade jag en bild från tunnelbanan, och det skulle nästan kunna vara jag!



Mitt hår/frisyr/öra ser exakt ut sådär om man knäpper en bild från sidan, dessutom lite kutryggig och exakt en sån kavaj som jag skulle kunna tänkas köpa!

Däremot kanske jag inte skulle ha haft en papegoja på axeln...

Skall jag vara ärlig så satt jag faktiskt och funderade lite om det kunde vara jag på bilden och att någon photoshoppat in papegojan....

söndag, mars 25, 2007

Stockholmshelg....

Åkte upp till Stockholm i fredags eftersom jag bokat biljetter till Rhenguldet på lördag, och då tog jag en långhelg när jag ändå höll på. Tyvärr så blev jag sen, annars hade jag kilat förbi Thelin's och glott på Honken och FruHatt lite i smyg sådär, men tyvärr så hann jag inte...

Bodde på Rica Hotell, ligger i PUB-huset vid Högtorget och jag har aldrig vetat att det ligger ett hotell där! På kvällen gick jag på Hannibal Rising trots att den fått dåliga recensioner; men jag vet inte om jag håller med om att den var riktigt så dålig som en del av recensionerna menar.

På lördag blev det lite shopping innan operan, det blev till slut ett par svarta Paul Smith-skor som jag gått och glott på jättelänge... Nu börjar bli tveksam om jag skulle ha köpt de vita i stället (jag får väl slänga ut 1600:- till så kan jag välja :-)


Rhenguldet var precis så bra som jag räknat med! Tyvärr hade jag glömt bort att det inte är någon paus i Rhenguldet, så för en gångs skull när jag kan dricka vin i pausen så var det ingen paus! Rackarns!

På lördag kväll funderade jag på att gå på Lino, men hoppade över det av olika anledningar (som jag kanske återkommer till någon gång). Bara för det missade jag tydligen Honken och TennisC...

Läste i stället Djävulen bär Prada, och jag kan inte riktigt förstå var Maleandro fått ifrån att Andy skulle vara ful? I boken framgår det i alla fall inte....

På söndag blev det ännu mer shopping på Barkarby Outlet med min syster och en kusin! hittade inte så mycket som jag ville ha, men det blev i alla fall någon t-shirt...

tisdag, mars 20, 2007

måndag, mars 19, 2007

Bokreafynd

Hittade Håkan Lindqvists Om att samla frimärken på bokrean. Den handlar om en äldre homosexuell man (Samuel) som efter en ungdomsförälskelse har försjunkit i ensamhet och depression, men som lever upp igen några år när han blir vän med 11-åringen Mattias.

Jaja, jag får väl börja samla frimärken även om jag tycker att det är urtråkigt...

Familjeserie....

Brothers & Sisters är regisserad av Ken Olin, som är gift med Patricia Wettig som spelar med i serien, och två avsnitt är skrivna av deras son Cliff Olin.... Det kan man kalla en familjeserie!

Både Ken och Patricia var dessutom med i Thirtysomething, så det kanske inte är så konstigt att serierna påminner om varandra (eller så kanske de inte gör det, utan jag bara inbillar mig det :-)

söndag, mars 18, 2007

Sen sist....

...har det inte hänt så mycket mer än att jag klämt mig igenom en massa TV-serier...

Först första säsongen av Battlestar Galactica, sen första säsongen av Ugly Betty, första avsnitten av första säsongen av Grey's Anatomy samt första säsongen av Brothers & Sisters.

Battlestar Galactica är väl sådär, en SciFi-serie som är mer inriktad på relationer än på att åka runt och slåss med aliens. Lite långsam ibland, men funkar...

Ugly Betty tyckte jag var urtråkig de två-tre första avsnitten, men den tog sig och jag kommer nog att fortsätta kolla (fast Djävulen bär Prada är bättre pga Meryl Streep).

Grey's Anatomy har jag kollat lite för lite på för att ha en åsikt om, men även den kommer jag att fortsätta kolla på.

Min absoluta favorit av TV-serierna är Brothers & Sisters. Ta en rejäl dos av Sisters, en liten dos av Thirtysomething och krydda lite med Ally McBeal så får ni fram Brothers & Sisters. Det blir inte sämre av att rollistan innehåller excellenta skådespelare som Rachel Griffiths (Six feet under), Patricia Wettig (Thirtysomething, Prison Break), Sally Field, Rob Lowe, och naturligtvis Luke MacFarlane...


Nu är det bara att sätta sig ner och vänta på säsong 2...

tisdag, mars 13, 2007

Åhhh....

Beställde biljetter till Rhenguldet idag, så det blir en helg i Stockholm! Undrar bara vad jag skall göra resten av tiden när jag inte är på Operan...

Adolf Hitler...

....riskerar tydligen att bli av med sitt medborgarskap i Tyskland.

En vän av ordning undrar ju om det spelar någon större roll egentligen ?!

Äntligen....

...har jag tagit mig tid att besiktiga bilen och fixa nya däck, så nu kan Rexxie bli bilburen igen!

Inga större fel förutom en rostig bärarm, och den bytte Hyundai ut gratis på garantin (måste faktiskt påstå att det måste vara mer eller mindre världsunikt bra att de byter ut en rostig bärarm på en 11 år gammal bil gratis!).

måndag, mars 12, 2007

142 dagar....

Jag har ju skrivit tidigare vid något tillfälle om när jag blir apatiskt uttråkad på det mesta, och att jag bara staplar allt på hög då.

Idag tog jag i alla fall hand om högen med DN som blivit liggande olästa. Den här gången var det 142 st DN som blivit liggande, så nu har jag 142 st kultur-delar att läsa, samt cirkus ett 20-tal söndagsbilagor, På Stan och DN Bostad att läsa igenom. Nyheterna, Ekonomi och Sport kastar jag bara bort; jag vet redan att Stegö-Chiló fick avgå som kulturminister och andra minnesvärda nyheter som inträffat de senaste 4-5 månaderna....

söndag, mars 04, 2007

Bokrea....

Som vanligt blev det lite böcker på bokrean, totalt 14 st.

Tre dagböcker Bergman, Ingemar
På resa med Chatwin Clapp, Susannah
Male Bodies Cooper, Emmanuel
Cosmopolis DeLillo, Don
Att komma hem skall vara en schlager Hagman, Per
I begynnelsen var ordet Koskinen, Maaret
Breakfast on Pluto McCabe, Patrick
Stalin, den röde tsaren och hans hov Montefiore, Simon Sebag
Den tauterade flickan Oates, Joyce Carol
Sylvia Plaths dagböcker Plath, Sylvia
Skamfläcken Roth, Philip
Gift med en kommunist Roth, Philip
The Wagners - The drama of a musical dynasty Wagner, Nike
Vådan av att vara Skrake Westö, Kjell

Det värsta är att jag börjar bli lite tveksam för de rödmarkerade; det känns som om jag har dem redan, liggande i någon bokhög någonstans... Jaja, om det är så får jag väl ha bokutskänkning igen! Jag lyckades i alla fall hejda mig vid Simon Sebag Montefiores biografi över Potemkin, det är också en som jag tror att jag redan har; måste kolla och om jag inte har den så är det bara att åka in och köpa den.

Pensionärsrally...

Var konsert hos Svenska Kammarorkestern i torsdags.

Konserten var bra (som vanligt), inleddes med Beethovens Enigmaovertyr följt av Bruch's violinkonsert, och avslutades med Dvorak's 6:e symfoni. Efter konserten så spelade faktiskt orkestern två extranummer efter att ha blivit inapplåderade igen. Jag skriver faktiskt eftersom det aldrig har hänt tidigare, åtminstone inte på någon av de konserter som jag varit på i Örebro. I Västerås däremot spelade orkestern alltid extranummer vad jag kan komma ihåg.

En sak irriterar mig varenda gång jag går på konsert, nämligen pensionärsrallyt efteråt! Varje gång så är det ett antal pensionärer som lämnar konserten direkt, och i en del fall så reser de sig och går ut medan orkestern fortfarande spelar! Oförskämt! Visst, jag kan förstå att de kanske beställt färdtjänst och har bråttom, men de kan väl beställa färdtjänst till 10 minuter senare?!

I alla fall så var det extra irriterande i torsdags. Vi lyckades alltså applådera in två extranummer, och precis när orkestern bläddrat fram noterna till vad jag förmodar var ett tredje extranummer slutade alla pensionärer (dvs ungefär 90% av publiken) att applådera och hastade sig ut genom dörrarna. Så gick det med det tredje extranumret....

M.A.G.N.I.F.I.K !!

Det är precis det ord som beskriver Parsifal i Karlstads Domkyrka!

Jag var lite tveksam från början. Har nämligen aldrig hört Parsifal, så jag laddade ner (jaja, jag är en hemsk och syndfull människa) Solti's, Thielemann's och Clemens Krauss respektive versioner och provlyssnade lite, och tyckte faktiskt att det hela var tämligen tråkigt, men efter att ha sett det live måste jag ändra mig totalt!

Om jag har förstått det hela rätt så har det förekommit en diskussion om huruvida man kan (bör) spela opera i en kyrka, men jag kan inte tänka mig en bättre plats för Parsifal (som i stora delar handlar om skuld och förlåtelse med avstamp i ett kristet religiöst perspektiv*). Jag har svårt att tänka mig att en vanlig operascen skulle ge samma inramning och atmosfär som en kyrka.

Jag tänker inte ge mig på att försöka välja ut någon sångarfavorit; de är alla lika bra (fast eftersom jag är svag för sopraner så kan jag inte avstå från att nämna AnnLouice Lögdlund som Kundry).

Eftersom det är på min "bakgård" och eftersom biljetterna inte är särskilt dyra så tänker jag åka dit och titta på Parsifal igen**...

Jag kan lugnt instämma i DN's recensents sammanfattning: Ta er för Guds skull till Karlstad domkyrka och njut av "Parsifal" medans tid är

* enligt programmet så är det snarare i Schopenhauersk och buddistiskt filosofi som den tar avstamp, och att man inte skall se det som ett kristet verk. Jag, som väl närmast är agnostiker och inte är särskilt påläst i olika filosofigrenar, uppfattar det dock som ett kristet verk.

** men den här gången tänker jag ta med en liten kudde att ha i svanken, det blir tämligen tröttsamt för ryggen att sitta i en kyrkbänk i närmare 5,5 timmar....

fredag, mars 02, 2007

Pre-dejt...

Aronson skriver i ett inlägg lite om dejtfrågor, och precis som jag svarade så har jag inte en aning om vad som är passande och vad som funkar nuförtiden, dvs efter stenålderns utträde.

Vad jag däremot vet är att man inte skall besvara en pre-dejt-fråga från Rexxie (dvs "Skall vi gå ut och fika/äta/träffas?") med en utläggning om vilket stort stånd den presumtiva dejten håller på att få!

Funkar absolut inte! Yäck!

Det blev ingen dejt kan jag ju meddela (fast egentligen inte därför, utan på grund av andra omständigheter).