måndag, januari 28, 2008

Bloggstafett

Dags för bloggstafetten, och ämnet som jag fått av The Real Mymlan är "För låt oss säga trettio år sedan, vad hade du då för förväntningar på livet, och hur har de motsvarats?"

Hmmm, hur vet man vad man hade för förväntningar på livet för trettio år sedan? Skall jag vara ärlig så kommer jag inte ens ihåg vad jag hade för förväntningar för ett år sedan, och trettio år sedan är nästan oöverstigligt länge sedan när det gäller Rexxies minne.

När jag sent igår kväll uppmärksammade att jag hade fått stafettpinnen så läste jag inte igenom ämnet så jättenoga utan fick för mig att det var vilka förhoppningar jag hade då.

Låg därför och försökte rekonstruera hur mitt liv såg ut för trettio år sedan och därigenom komma på vad jag eventuellt kunde ha haft för förhoppningar i femtonårsåldern. Gissningsvis så var det inte så väldigt komplicerade saker, utan mest av typen "hoppas att jag får en moped", "hoppas att nästa matteprov inte blir särskilt svårt" och liknande icke-existentialistiska förhoppningar. Eftersom jag då också precis hade börjat inom Flygvapnets ungdomsverksamhet så hoppades jag nog också på att jag skulle klara av att marschera rätt, inte snubbla på kängorna och inte skjuta mig själv i foten med mausern.

Tänk er min skräck i morse när jag loggade in och såg att det var förväntningar och inte förhoppningar jag skulle skriva om! Eftersom jag blev lite osäker på definitionen av förväntan så kollade jag upp det i SAOB.

Till min stora förvåning så likställer Svenska Akademien i princip förväntning och förhoppning. I min lilla värld är det ganska stor skillnad på en förväntan och en förhoppning, där en förväntan är lite mer kravbetonad och en förhoppning är lite mer önskebetonad, men eftersom SA är husgudar så kör vi med förväntan=förhoppning.

I alla fall så inbillar jag mig att den femtonårige Rexxie varken hade särskilt avancerade förväntningar eller förhoppningar, och de var med allra största sannolikhet inte särskilt långsiktiga, så någon trettioårsuppföljning är nog inte aktuell (jo, jag fick en moped och jag lyckades undvika att skjuta mig i foten).

PS: Tur för mig att det inte var 20-25 år sedan som var tidsgränsen. Då hade vi kommit in på homosexande och andra spännande frågor...

Nu skickar vi pinnen vidare till Eva-Lenas rulle och ämnet blir "Fem tillfällen då jag skulle ha velat vara en fluga på väggen" (och för er som inte vet så innebär "fluga på väggen" att man alltså är osynlig och kan vara med och bevittna diverse intressanta tillfällen).

måndag, januari 21, 2008

Oj 2...

Har numera tillgång till lite fler kanaler än tidigare, och kan ju konstatera att det inte hänt särskilt mycket i Glamour på 10 år förutom att Brooke ser lite äldre ut, att mamma Stephanie har slutat färga håret. Ridge ser dock fortfarande ut som en plastig Ken-docka, och dessutom så har tydligen Bobby Ewing (Patrick Duffy) dykt upp som Brookes pappa.

Dessutom så går Thirtysomething på någon av kanalerna. Sist jag såg den var jag twentysomething och det var en av mina favoritserier, och nu när jag är fortysomething förundras jag mest över vad smörig Ken Olin såg ut. Tycker dock att den håller hyfsat bra än.

En annan av mina favoritserier, Party of Five, går också på någon kanal. Min tidigare favorit i den serien, Bailey Salinger (Scott Wolf) är dock mer irriterande än vad jag kom ihåg (fast han var bäst i den delen av serien där han bar alkoholiserad, och det är inte de avsnitten som går just nu).

Nu kan jag konstatera att batteriet på min bärbara inte håller laddningen mer än en timme, så nu är det bäst att jag publicerar det här innan den dör om 3 minuter...

Oj...

....vad länge sedan det är jag skrev något här....

Nu har jag i alla fall flyttat, så nu står huset tomt i väntan på att jag skall bestämma mig för om jag skall tacka ja till grannens "skambud" (som jag faktiskt tror är ganska rimligt), eller om jag skall försöka få ut mer via en mäklare (och kanske få ut mindre än vid skambuden pga mäklararvodet)...

De stackars flyttgubbarna fick lov att bära upp allt för de tre trapporna, det gick av någon anledning inte att köra med pirrorna i min trappuppgång!

Ena hyllserien är uppskruvad (bestående av 10 sektioner Princip i svart ek), och nu skall jag bara försöka få hem 3 stycken svarta Billy-hyllor så att jag kan få upp alla böcker någonstans! Måste dessutom få hem något som skall bli ett platsbyggt skrivbord.

Hör och häpna: jag har inte kopplat in en enda av mina 4 stationära datorer än; det är bara den bärbara som är inkopplad. Det betyder också att jag tyvärr inte har någon som helst koll på "mina" bloggar, och har väl några tusen oläsa inlägg när jag kopplar in dem...

fredag, januari 11, 2008

Ikea living..

Nu när jag håller på och skruvar isär alla mina Ikea-möbler (för att sedan få nöjet (?) att skruva ihop dem lite senare så är jag nästan lite avundsjuk på Mark Malkoff.

När hans lägenhet skulle sprutas mot insekter så ringde han helt enkelt Ikea och bad att få flytta in en vecka, och Ikea sade ja. Han bor därför numera i en liten "lägenhet" på Ikea till alla kunders förnöjelser.

Naturligtvis så filmas hela eventet och läggs ut på www.MarkLivesInIkea.com så ni kan ju surfa dit och titta lite.

onsdag, januari 09, 2008

Tjohooo!

Bredbandet är inkopplat i min lägenhet, så nu kommer det att kännas lite mer som hemma!

Tyvärr har jag svårt att sova här, men jag vänjer mig kanske (och om jag inte gör det får jag väl stå ut med att vara hålögd och trött)!

Om jag ändå bara hade något att sitta på här....

Just nu känns det som om en bärbar dator och en fet fotölj egentligen är det enda som behövs, men i nästa vecka ramlar flyttfirman in med möbler som skulle räcka till att försörja ett ikeavaruhus i åtminstone några dagar...

söndag, januari 06, 2008

Reklam...

Är det inget skivbolag som kan ge Dogge Doggelito ett skivkontrakt så att han avslutar reklamkarriären?

Kan man inte få Svenska Spel att sluta med sin hemska skraplottsreklam? Räcker det inte med spelmonopolet; måste de verkligen göra reklam också?

lördag, januari 05, 2008

Snuvig...

Är förkyld för första gången på massvis med år, och har inget roligt att skriva om (helt enkelt eftersom det inte händer något roligt just nu).

Så länge får ni väl gå in på Weird Science och läsa Kjell Häglunds vassa sågning av kungafamiljen och årsprogrammet om dem.

onsdag, januari 02, 2008

Hoppas....

....att 2008 blir bättre än 2007, för det var inget höjdarår....

Lyckades i alla fall med nöd och näppe (typ 7 centimeter) att undvika att köra på en unge som sprang ut framför bilen idag, så jag får väl ta det som ett gott tecken (eller att mina nya vinterdäck faktiskt funkar).