tisdag, februari 27, 2007

Arbetslös....

Nu när jag snart blir arbetslös måste jag ju köpa en liten väska att ha över axeln för att bära runt på mobiltelefon, iPod, CV, betyg och annat nödvändigt i (eller kanske till och med en eller annan skolbok).

Nu är ju bara frågan vilken det skall bli:

Freddy (stor):



Freddy (lite mindre):


Perugia:


Torino:


Vilken skall det bli? Alla fyra är handgjorda från Italien....

Om ni har några andra förslag på lager så är det bara att lämna förslag (gärna länkar) i kommentarerna...













Vilken väska skall Rexxie köpa?
Freddy stor

Freddy mindre

Perugia

Torino

Någon annan

Current results

Klumpar....

Är det inte lite konstigt att allt klumpar ihop sig; med lite ketchupeffekt? Först kommer ingenting, och så kommer ingenting, och sen kommer allt på en gång.

Satt och bokade lite konsertbiljetter idag, och nu har det klumpat ihop sig så torsdag, fredag och lördag är uppbokade. Torsdag+fredag blir det abonnemangskonserter i Örebro, och på lördag blir det Parsifal i Karlstads domkyrka. Den har fått riktigt bra recensioner (DN: Ta er för Guds skull till Karlstad domkyrka och njut av Parsifal medans tid är Expressen: Miraklet i Karlstad Aftonbladet: Succé för Wagner i Karlstad - igen), så det skall bli kul (fast 5 timmar på en hård kyrkbänk lockar väl kanske inte :-)

Är det inte lite lustigt för den delen att Parsifal går både på Värmlandsoperan och Göteborgsoperan i vår, och La Traviata går både på Göteborgsoperan och Stockholmsoperan? Man kan ju tycka att de skulle kunna sprida sina gracer lite mer....

söndag, februari 25, 2007

Inte riktigt...

.....lika säker på höga toner som Carola, men mycket snyggare!



Här är en annan länk till Diego Cosio (lite bättre upplösning, men med en intervju före)

Betydligt roligare pausunderhållning än Judy åker till ljusstaden...

söndag, februari 18, 2007

Grattis till...

... Anna Lindberg och Martina Andrén som tog EM-silver i parhoppning idag, en nyhet som åtminstone inte jag hittade någonstans varken hos Expressen eller Aftonbladet, och först efter en stunds letande hos DN...

Tur att...

.... jag inte har en iPod som håller reda på hur många gånger jag spelat Live Forever med Magnus Carlsson idag! Sjukt många gånger är det i alla fall....

Nu är det bara att vänta på Soundfactory-mixarna så är de närmsta månaderna räddade!

Namne....

Via Walentine surfade jag in hos Trollharen och där hittade jag till min förvåning någon annan som heter (kallar sig) för Rexxie!

Nu kan jag helt plötsligt skylla på någon annan om Rexxie gör något dumt!

lördag, februari 17, 2007

Svenska folket...

....får tycka vad de vill, Magnus Carlsson var bäst ikväll!

...and in the end someone should die?

Kommer ni ihåg the Dukes fråga i början* på Moulin Rogue, "and in the end someone should die"? Det sammanfattade väl ungefär hans syn på ett bra slut på en histora, eller i just Moulin Rogue-fallet, slutet på en musikal.

Har tillbringat lördagen med att läsa igenom några fler av Annie Proulx noveller som ingår i samlingen Close Range Brokeback Mountain and other stories**. Jag måste erkänna att det inte går särskilt snabbt, jag är inte riktigt van vid hennes typ av engelska.

I alla fall verkar hon ha ungefär samma syn på ett bra slut som the Duke, nämligen att någon dör. Den stora skillnaden är att the Duke antagligen tycker att det är roligt att någon dör, medan Annie Proulx snarare utgår från en tämligen kärv och svart människosyn, där i princip alla är tämligen misslyckade på ett eller annat sätt, och inte särskilt lyckliga. Ändå hankar de sig fram i tillvaron, och så... in the end they die...

Först är det den äldre brodern som dör i en snöstorm på väg till sin brors begravning, sen är det Lori som förtärs av cancer, sen är det invaliden som dör efter en tvångskastrering av grannarna för att han blottat sig, och så vidare genom alla noveller.

Bra är det i alla fall; rekommenderas varmt!

* Nåja, det är väl inte direkt i början, kanske snarare i mitten.

** Från början hette novellsamlingen Close Range: Wyoming Stories men har bytt namn i samband med filmen.

onsdag, februari 14, 2007

Eragon

Nu har jag kollat på Eragon, och skall jag vara ärlig så tvivlar jag på att jag kommer att spara den.... Ganska tråkig och förutsägbara, och ett slut som egentligen bara talar om att Eragon II är planerad. Värst var den talande draken Zaphira, som hämtad ur ett barnprogram ungefär!

Eragon visar egentligen bara att en imponerande skådespelaruppsättning (John Malkovich, Jeremy Irons och Robert Carlyle) inte kan rädda en svag film!

Lycka....

....är att komma hem kl 22 efter en slitig dag på jobbet och hitta ett kort från Darling E i brevlådan!

Puss och kram!

tisdag, februari 13, 2007

Sedan sist...

....har det ju inte hänt särskilt mycket! Är trött, trött, ännu tröttare på vintern, kan den aldrig ta slut? Som vanligt har jag glömt besiktiga bilen (jag gör det varenda år), och nu har körförbudet inträtt så Rexxie får trava och gå...

Har i alla fall läst Brokeback Mountain, och kan konstatera att filmen följer novellen mer eller mindre ordagrant (fast sexdelarna är lite mer explicita i novellen). Har även sett Pans Labyrinth, och den är vacker men sorglig (så det hjälpte inte upp vinterhumöret särskilt mycket).

Har i alla fall beställt ett par nya jeans på ebay; ett par svarta Dolce&Gabbana (fast jag tvivlar ju på att varken Dolce eller Gabbana har varit särskilt inblandade i tillverkningen till det priset :-)



Hittade dessutom en skräddarsydd svart dubbelknäppt sammetskavaj från 1947 i "excellent condition", vi får väl se om jag tycker att jag har råd nu när jag blir "A-kassearbetare" så småningom...

lördag, februari 03, 2007

MF II

Skulle kunna tänka mig Tommy Nilssons svarta rock! Låten är väl dock sådär...

Jösses....

...vilket dåligt mellannummer Melodifestivalen hade! Bidragen var väl inte heller så upphetsande...

Skall jag vara ärlig så hoppade jag mellan Melodifestivalen och Fear Factory på 6-an där de åt koögon...

torsdag, februari 01, 2007

Naken!


Om jag såg ut så här skulle jag aldrig ta på mig några kläder! Jag skulle omgående införskaffa en vit häst att luta mig lite behagfullt emot....

Tydligen har Harry Potter-fansen blivit upprörda, men vem bryr sig?