lördag, september 27, 2008

Dexter...

Har tillbringat kvällarna här i Reading med att läsa böckerna om Dexter. (och om ni inte har sett alla avsnitt tycker jag att ni skall sluta läsa nu!)

Om ni gillar TV-serien tycker jag absolut att ni skall läsa de två första (Darkly Dreaming Dexter och Dearly Devoted Dexter). Mycket känns igen från TV-serien men det är mycket som skiljer sig också. Den knarkande engelska konstnären (kommer inte ihåg vad hon heter) finns överhuvudtaget inte med i böckerna, LaGuerta blir skjuten i första boken av Dexters bror, Deborah har inte något förhållande med brodern, Doakes dör inte (men blir svårt lemlästad) och så vidare. Rekommenderas!

Däremot kan ni strunta i den tredje boken, Dexter in the Dark, som helt plötsligt drar in flertusenåriga onda andar, rituella offer och annat trams.

8 kommentarer:

Dennis Alexis Hellström sa...

Har aldrig hört talas om den serien faktiskt. :) Kram.

Rexxie sa...

Det känns inte riktigt som att en serie om en seriemördare som jobbar åt polisen är en Bimbo Boy-serie, så det är nog förståeligt att du inte hört talas om den...

Kram själv!

:-)

Ringo sa...

Underbar serie! har inte börjat på tredje säsongen än, men de första två var oerhört bra. Risken är väl att de tar steget som alla andra amerikanska serier o börjar mjölka nu i tredje säsongen o sen blir allt skit.

Får ta tag i böckerna som du rekomenderar om tredje säsongen inte håller måttet.

Ha det gött!

Rexxie sa...

Tredje säsongen håller måttet....

Anonym sa...

Dexter är skitbra tycker jag :)

och hej på dig föressten :)

Rexxie sa...

Men hej Walle! Det var länge sedan! (och jag måste erkänna att jag inte har varit särskilt flitig i att kolla in din blogg)!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.